Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs

21. 09. 2022. 08:37 1

"Grejna sezona počeće na vreme, nema razloga za strah"

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta, reagujući na gostovanje Nikole Jovanovića iz Centra za lokalnu samoupravu u emisiji "Dan uživo" na televiziji N1, izjavio je da će grejna sezona u Beogradu početi na vreme, da energenata ima dovoljno, remontni radovi se privode kraju i da korisnici usluga daljinskog grejanja nemaju razloga da strahuju.

- Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, a koju "Beogradske elektrane" izričito poštuju u radu, grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra i svi proizvodni i distributivni pogoni će biti potpuno spremni za rad - naveo je Basta u otvorenom pismu.

Dodao je da od 1. oktobra 2022. godine počinju funcionalne probe sistema koje podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica.

- Uporedo se proverava i funkcionalnost toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja što bolje bila pripremljena za predstojeću grejnu sezonu - rekao je on.

Kada su u pitanju energenti, obezbeđene su potrebne količine alternativog energenta (mazuta), kao i operativne rezerve ovog energenta, a u skladu sa Zakonom o energetici i Uredbom o operativnim rezervama derivata nafte, uglja i drugih energenata, navodi Basta.

On dodaje da u rezervoarima "Beogradskih elektrana" trenutno ima 30.500 tona mazuta i da se očekuje nabavka još 6.500 tona ovog energenta do kraja godine.

- Ova količina mazuta je dovoljna za vršne potrebe i za pouzdan rad. Trvdnja da "Beogradske elektrane" dnevno potroše 3.000 tona mazuta dnevno je neistinita. Ovako velike količine se troše u periodima kada je najhladnije, na minus 10 stepeni Celzijusa, a složiće se svi da je takvih dana malo - naveo je Basta.

Basta je poručio da će "Beogradske elektrane" učiniti sve što je neophodno kako bi Beograđani imali sigurnu ispruku toplotne energije, a Jovanovića i sve političke aktere je pozvao da dođu i da se uvere u sve što je izneo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Objašnjenje

Zoran Živković [28.09.2022.]
Anketa

Ko je trenutno najbolji srpski fudbaler?

Rezultati

Video dana

Vadite me odavde!