Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

30. 08. 2022. 15:51 13

Najskuplji stan u Beogradu na vodi koštao 1,3 miliona evra

Najskuplji stan u drugom kvartalu ove godine koštao je 1,3 miliona evra, na lokaciji Beograd na vodi, površine 163 kvadrata, naveo je Republički geodetski zavod (RGZ).

Takođe, u Beogradu na vodi, u istom periodu ove godine bio je i najskuplji kvadrat stana u Srbiji i koštao je 9.545 evra.

Najskuplja kuća prodata je na Savskom vencu za 2,9 miliona evra, prema podacima RGZ.

Ukupan obim trgovine na tržištu nepokretnosti u Srbiji u drugom kvartalu ove godine iznosio je dve milijarde evra, što je više 27,5 odsto u odnosu na isti kvartal 2021. godine, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ). Najveći udeo, prema podacima RGZ, imao je promet stanova u iznosu od 1,09 milijardi evra, od čega je u Beogradu za stanove izdvojeno 712 miliona evra, prenosi Nova ekonomija.

Broj kupoprodajnih ugovora najviše je povećan u Beogradu za 398 ugovora (4,4 odsto) zatim u Novom Sadu za 83 ugovora (2,7 odsto), Kragujevcu za 51 ugovora (7,4 odsto), dok je u Nišu zabeleženo smanjenje za sedam ugovora.

Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnosti u drugom kvartalu 2022. godine u Srbiji bio je 35.939, što je za jedan odsto više nego u drugom kvartalu 2021. godine.

Za stambene objekte: kuće, vikendice i stambene zgrade izdvojeno je 183 miliona evra, za građevinsko zemljište 172,5 miliona evra, za poslovne prostore, za poljoprivredno zemljište 53,2 miliona evra, pokazuju podaci RGZ.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati