Beograd

[ Izvor: Mediji ]

25. 08. 2022. 15:47 0

Sutra suzbijanje komaraca u naseljima pored Dunava

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" i sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje. 

U petak 26. avgusta 2022. godine, u periodu od 19.30 časova do ponoći ekipe "Čistoće" vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: Zabran, Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča uz Dunav, Ritopek, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča, Grocka, Busije, Šangaj, Batajnica, Zemun- Gornji i Donji Grad, Dorćol i Retenzija.

Preparat koji ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati