Beograd

Direktno.rs

05. 08. 2022. 10:57 8

Gradska vlast je uništila Beograd-put!

Jedan od očiglednih primera kako gradska vlast uništava državna preduzeća je Beograd-put. Beograd-put se koristi kao paravan za privatnike, i "pozajmljuje" im reference i sredstva da bi posao dobili, a Beograd putu ostaju mrvice, a privatnicima zarada - izjavila je Ana Gođevac, potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd.

- U prethodnih godinu dana ovo beogradsko preduzeće je učestvovalo u 14 javnih postupaka od kojih samo u jednom samostalno gde je prihod bio manji od 2 miliona, dok se u drugim postupcima prihoduju milioni i milijarde. U svim ostalim postupcima Beograd-put je skoro svu dobit prepustio privatnicima, a njemu je ostajao prihod do 11%.

Jedan od slikovitih primera je Izgradnja pešačke staze u Obrenovcu, u iznosu od 23,8 miliona dnara, gde je Beograd put dobio mizernih 114 hiljada dinara, odnosno ispod 1000 Evra. Firma sa kojom je Beograd-put najčešće nastupao je RAS Inženjering Niskogradnja d.o.o.

Stranka slobode i pravde zahteva da gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Šapićem sprovede vanrednu reviziju poslovanja ovog beogradskog preduzeća i utvdi

- kako Beograd-put bira partnere sa kojima će zajedno da nastupa u konzorcijumu,
- koja sve sredstva Beograd - put „pozajmljuje“ privatnicima i po kojoj ceni,
- zašto Beograd-put na tenderima ne učestvuje sam ili sa beogradskim JKP Putevi Beograda koji je ova vlast veštački osnovala 2017. godine?

Ukoliko se utvrdi da je Beograd - put oštećen u ovim poslovima, neophodno je da grad podnese krivične prijave protiv odgovornih lica - izjavila je Ana Gođevac, potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati