Beograd

Direktno.rs

14. 06. 2022. 14:21 2

Stara Bežanija postaje nova "Savamala"

Opštinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd upozorava javnost da Bežanija može da postane nova 'Savamala'", navodi se u saopštenju novobeogradskog odbora DS, koje prenosimo u celosti.

"Prema informacijama koje smo dobili od stanovnika Bežanije, sadašnja vlast želi da ovaj deo Novog Beograda, potpuno neosnovano, podvede pod Lex specialis koji se odnosi na obilaznicu oko Beograda i da na taj način imovinu otmu od vlasnika.

Istovremeno, "sumnjivi investitori" obilaze građane koji ne žele da prodaju svoju dedovinu i vrše pritisak na njih. Promena izgleda ovog kraja Novog Beograda počela je pre nekoliko godina kada je izdata dozvola za izgradnju, takozvane "Matijevićeve zgrade" koja ima dvostruko više spratova od svih objekata sa te strane ulice.

Stara Bežanija je prostor koji je potpuno specifičan za Novi Beograd jer se tu susreću brutalistički betonski gorostasi sa tradicionalnim sremačkim kućama. Opština Novi Beograd je nastala iz mesne zajednice "Novo Naselje-Bežanija", tako da Stara Bežanija ima posebno mesto u istoriji Novog Beograda.

U bliskoj prošlosti, bili smo svedoci "državnog" terorizma u Savamali i ne smemo dozvoliti da se to ponovi. Vlast umesto da sprema plan za njeno uređenje, ona intezivno radi na planu za rušenje ovog dela Novog Beograda. Demokratska stranka se zalaže da se zaštititi privatna svojina građana, ali i izgled Stare Bežanije koja zaslužuje da bude sačuvana kao prostorna kulturno-istorijska celina", zaključuje se u saopšenju OO Demokratske stranke Novi Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati