Beograd

Direktno.rs

03. 06. 2022. 16:24 7

"GSP hitno da sprovede tehnički pregled svih vozila"

Apsolutno je neophodno da beogradski GSP hitno sprovede tehnički pregled svih vozila javnog prevoza u najkraćem roku, a kako bi se izbegle nemile scene sa beogradskih ulica jer bezbednost građana mora biti prioritet - piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Beograd koje prenosimo u celosti.

Nedopustivo je da Beograđani strepe od toga da li će vozilo u kojem se voze izazvati udes ili se zapaliti. Zašto se to uopšte dešava? Prvo, u toku 2021. godine, GSP je napustilo 114 zaposlenih, a najviše sa poslova u održavanju voznog parka. Drugo, investicije u postojeća vozila nisu dovoljne, jer je loša uprava uspela da od GSP-a napravi nelikvidno preduzeće koje godinama dobija subvencije iz beogradskog budžeta. GSP preostale zaposlene primorava da rade u nekoliko smena u toku jednog dana. Zaposleni nemaju uslove za rad, rezervne delove, alate prilagođavaju sami, a ako se pobune i javno obelodane uslove plaše se da će da izgube posao jer Pravilnikom koji je usvojio Grad, zaposleni mogu davati informacije o GSP- u samo ako prethodno dobiju saglasnost poslodavca.

Da bi GSP stao na noge neophodno je uvesti kriznu profesionalnu upravu sa jasnim zadacima i ciljevima, sprovesti hitnu finansijsku i kadrovsku konsolidaciju, ukinuti javno-privatno partnerstvo za gas. Potrebno je kupovina kvalitetnih vozila u otvorenim procesima, revizija ugovora o javnom prevozu sa privatnim prevoznicima i svih višemilionskih ugovora sa dobavljačima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati