Beograd

Direktno.rs

19. 05. 2022. 14:34 6

Vesić još jednom zavukao ruku u džep građana

Goran Vesić je iskoristio poslednju priliku da u tehničkom mandatu zamenika gradonačelnika još jednom zavuče ruku u džep Beograđana i odobri povećanje cena izvođenja radova po Beogradu, samo dve nedelje pre formiranja nove gradske skupštine. Tako će "omiljeni" i redovno birani izvođači, pod izgovorom promene cene materijala na svetskom tržištu, moći "legalno" da povećaju cene svojih radova i dodatno zarade. "Legalno", ali ne i legitimno, baš kao i rezultat gradskih izbora - izjavila je Mila Popović, predsednica GrO Beograd Stranke slobode i pravde.


"Goran Vesić se nije setio izmena ugovora kada su cene materijala padale na svetskom tržištu niti je poznato da je zahtevao naplatu penala od izvođača za zakasnele i loše radove. Ne samo da je opšte poznato da radovi u Beogradu kasne i da su uglavnom vrlo lošeg kvaliteta, pa zahtevaju nove rekonstrukcije, nego su i preskupi, često 2-3 puta skuplji od tržišnih cena.

Pošto se zaključak nije objavio nije jasno da li će se primeniti i na one izvođače radova koji su ukalkulisali povećanja, koji su materijal već nabavili ili koji su od Grada materijal dobili. Posebno je pitanje da li se primenjuje na one koji već mesecima kasne sa svojim radovima i prave enormne štete za Beograđane.

Apsolutno je neophodno da se pomogne privrednicima da ne budu na gubitku zbog troškova koje trpe usled kretanja cena na tržištu, ali takva odluka ne treba da stvara ekstraprofit na već preskupe radove. Ako se takva odluka zloupotrebi, onda će samo nekolicina da živi na beogradskom budžetu dok drugi jedva sklapaju kraj sa krajem", poručuje Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati