Beograd

Direktno.rs

16. 05. 2022. 09:41 3

"Ništa od nove autobuske stanice ni u 2022. godini"

"Nova glavna autobuska stanica u Beogradu neće biti završena ni do kraja 2022. godine, iako je poslednji rok bio februar mesec, a prvobitni još septembar 2019. godine", kaže se u saopštenju CLS-a, koje prenosimo u celosti.

"Trenutno uopšte nema radova zato što je probijen planirani budžet od 21 milion evra, a stanica nije ni izbliza završena. "BAS" je zato prinuđen da uzme još dva komercijalna kredita, a prema proračunu CLS-a nova autobuska stanica će na kraju koštati oko 42 miliona evra.

Centar za lokalnu samoupravu je od početka kritikovao ugovor Grada i „BAS“-a iz 2017. godine o izgradnji nove autobuske stanice, jer nije jasno zašto je baš "BAS" izabran za strateškog partnera, bez tendera i procene njihovog kapaciteta za ovakav strateški projekat."

- Za debakl u vezi sa preseljenjem glavne autobuske stanice na Novi Beograd isključivi krivci su odlazeći zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor BAS-a Anđelko Mučibabić, jer su potpuno promašeni model izgradnje, finansijska konstrukcija, kao i izbor izvođača - izjavio je ovom prilikom Nikola Jovanović, direktor CLS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati