Beograd

Direktno.rs

24. 12. 2021. 18:21 25

EKONOMSKI TIGAR Građani u redu za pasulj i hleb

Najbrže rastuća ekonomija na svetu, vrtoglavi skokovi BDP-a, plate i penzije nikad veće, hiljade kilometara puteva, jednom rečju "zlatno doba" kako nas uveravaju naprednjačke velmože. A dok pomenuti žive u svom paralelnom univerzumu, gde teče med i mleko, žitelji glavnog grada u redovima čekaju za porciju pasulja i tri parčeta hleba.

- Ovo nije Srbija kakvu želim. Ovo nije plata od 700 evra. Ne zanima me gondola, leteći automobili, a ni metro sve dok je ovo svakodnevna slika socijalnog statusa građana Srbije. Danas kod Vuka, osetila se tuga - prokomentarisao je Milan Žunić.

Aktivisti "Solidarne kuhinje" ponovo su najugroženijim Beograđanima delili obroke, a u parku kod Vukovog spomenika napravio se ogroman red onih koji su poželeli da se najedu pasulja.

Kako se može primetiti, u redu su uglavnom stajali stariji ljudi, penzioneri, ali i ostali građani koji su socijalno ugroženi.

I dok naprednjački diktator jede lignje i druga egzotična jela, ojađeni i pokradeni penzioneri, bake i deke kako im od milošte tepa, prinuđeni su da čekaju da im neko udeli milostinju, jer ne znaju šta će više od penzija koje su nikad veće u istoriji.

- Na ivici siromaštva živi oko tri miliona grašana. Blizu 500.000 prima minimalac, 805.000 penzionera prima ispod 25 hiljada, imate decu koja primaju socijalnu pomoć, tu su nezaposleni i neaktivni. To je više od polovine građana koji žive u Srbiji - istakao je nedavno Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Važno je da im predsednik obećava nacionalne stadione, gradi im megalomanske spomenike, a to šta će da jedu i od čega će da žive nije bitno.

Živeo Vučić!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati