Beograd

Direktno.rs

17. 11. 2021. 18:08 23

KAO U ŠTALI Zašto Beograd danima SMRDI?

Prethodnih dana širom naše prestonice oseća se veoma neprijatan miris, poput stajskog đubriva, te se građani sa pravom pitaju zašto se Beograd oseća kad da se nalaze u štali? Neprijatan miris širio se gotovo svim beoradskim opštinama.

Građani iz svih delova grada žale se na društvenim mrežama kako imaju problem sa smradom, koji je karakterističan za letnji period.

- Jesu li dali neko zvanično objašnjenje za ovaj smrad napolju ili se prave mrtvi - upitala je Nataša. 


- Napolju je toliko jaka košava, ali, ipak, nedovoljno jaka da se dovoljno oseća smrad stajskog đubriva. Ja ne znam kako bi tek bilo da nema košave - kaže Svetlana.


- Pošto još uvek nisam dobio nikakav odgovor, ovom prilikom vas molim još jednom da odgovorite šta stvara ovakav smrad koji se širi celim gradom - upitao je jedan od korisnika, koji se prethodno žalio Beokomu.

Građan Mirijeva se takođe pitaju o čemu je reč, zašto se osećaju fekalije, a neki od njih su ponudili i odgovor.

- Zato što je to postalo normalno zadnjih 12 god. Od kada se zida "planski", a kanalizacione cevi iz 70-80-ih, zgrade sa septičkim jamama, ceo grad smrdi i tek će, a tek klizišta kad krenu, biće kukuuuu! - jedna je od reakcija na Fejsbuku.

Budući da se neprijatni mirisi šire na većoj teritoriji Beograda, logično bi bilo da postoji više izvora. Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje navode da je uzrok neprijatnih mirisa kanalizacija.

- Prema nekom našem iskustvu, budući da se smrad širio gotovo celim gradom, od Belih Voda, peko Sajma pa sve do Hale Pionir, očigledno je da postoji difuzni izvor, te pretpostavljamo da je u pitanju kanalizacija - istakao je Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda, za Euronews Srbija.

On ističe da bi uzrok neprijatnih mirisa iz kanalizacije mogli da budu često variranje vazdušnog pritiska u prethodnom periodu, kada se temperatura češće menjala, kao i manjak padavina.

- Mi nemamo konkretan način, niti merimo ili pratimo izvore neprijatnih mirisa u gradu. Sve što možemo da merimo jeste kvalitet vazduha i nivo zagađenosti. Ipak, prema nekom našem iskustvu kada se neprijatni mirisi šire po celom gradu, uzrok toga je obično kanalizacija - kaže on i dodaje da, ukoliko je pretpostavka o izvoru neprijatnih mirisa tačna, iako miris narušava komfor građana, ne bi trebalo da utiče na zdravstveno stanje.

To građanima verovatno ne znači mnogo, i dalje im smrad u prestonici smeta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati