Beograd

Direktno.rs

14. 08. 2021. 14:45 7

"Želim da dišem": Stanovnici Mirijeva DIGLI GLAS (FOTO)

Stanovnici Mirijeva danas su digli glas protiv zagađenja, budući da su u ovom delu grada organizovali protest zbog gustog dima koji su primorani da udišu, a sve to nakon požara na deponiji u Vinči. Proteklih dana Mirijevo se gotovo ne vidi od ogromne količine dima koja je obavila ovaj deo Zvezdare, a dim se oseća i u drugim delovima grada.

Okupljeni stanovnici Mirijeva su danas iskazali nezadovoljstvo što ne mogu da udišu čist vazduh, koji je za njih, očigledno ovih dana luksuz, pa su poslali nekoliko poruka gradskim ocima. Svakako najupečatljivija je poruka koju je pokazala jedna devojčica, a na kojoj je pisalo: "Želim da dišem".

Iako je prošlo sedam dana od kada se deponija u Vinči zapalila vazduh u Beogradu, a naročito u Mirijevu, izuzetno je zagađen.
Građani se žale da i pored zatvorenih prozora u stanovima se i dalje oseća dim, pa je i najkraći izlazak napolje postao opasnost po respiratorne organe.

Gradski čelnici su najpre najavili da će požar biti ugašen za nekoliko dana, a zatim je zamenik gradonačelnika Goran Vesić juče istakao da će problem biti gotov za "pet do šest dana".
Kako stvari stoje, Mirijevci, ali i drugi Beograđani, moraće da pričekaju kako bi mogli normalno da dišu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati