Beograd

Direktno.rs

10. 08. 2021. 10:05 10

I režimski mediji priznali da se u Vinči ne zna ko pije ko plaća

Ko je nadležan za deponiju u Vinči - pitanje je na koje nema jasnog odgovora, a umesto da se nadležni ovim gorućim problemom pozabave u prorežimskim tabloidima za podmetanje požara krivi se opozicija.

- Jutros i Novosti potvrđuju naše navode da je došlo do ogromne greške na deponiji u Vinči - da se od 2. avgusta ne zna ko je uopšte nadležan i ko šta radi. Eto ko je “zapalio” deponiju, pa bravo k*****i - naveo je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Gradski čelnici tvrde da je nadležnost preuzela "Beo čista energija", dok privatni partner "Beo čista energija" koji je preuzeo upravljanje novom sanitarnom deponijom na Vinči 2. avgusta tvrdi da je JKP "Gradska čistoća" još uvek odgovorna za odlaganje otpada na deponiji.

Na pitanje zbog čega nisu odmah obavestili Beograđane o izbijanju velikog požara, tvrde da to nije bila obaveza njih, već "Čistoće". S druge strane, iz gradskog preduzeća, navode da oni više nemaju ništa sa starom deponijom, jer je ona prešla u ruke privatnog partnera.

I tako u krug, dok kako objašnjavaju stručnjaci, sagorevanje dovodi do oslobađanja veoma toksičnih i kancerogenih materija kao što su dioksini i furan koje građani udišu već danima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati