Beograd

Direktno.rs

26. 07. 2021. 18:16 4

"Prošlo vreme ćutanja": Građani još večeras na ulici

Inicijativa "Pravda za Stefana!" pozdravila je pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti navedene sudije u slučaju puštanja Lazara Galića da se brani sa slobode, osumnjičenog za gaženje i nanošenje teških telesnih povreda Mihailu B. i njegovim maloletnim sinovima, od kojih poslednjem sa smrtnim ishodom.

- Ovime za sada prestaju razlozi za blokade i proteste, ali pozivamo građane da još jednom dođu večeras u 19 časova na Karaburmu, na mesto strašnog udesa, kako bismo odali počast tragično ubijenom Stefanu. Napominjemo, međutim, da ćemo pratiti proces protiv sudije Đerić, kao i istražni i krivični proces protiv osumnjičenog Galića, te ponovo i oštrije reagovati po potrebi - navodi se u saopštenju inicijative.

Pozvali su Visoki savet sudstva i ostale relevantne institucije, da neizostavno i hitno preispitaju tačnost informacije, koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu, o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od deset godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović, te da, ukoliko je ona tačna, najstrožije moguće sankcionišu sudiju Đerić, koja se u tom slučaju nije izuzela iz postupka, iako je na to obavezivao zakon, naveli su u saopštenju.

- Prošlo je vreme ćutanja, žmurenja i prećutkivanja zarad ličnih interesa, a na štetu običnih ljudi - došlo je vreme delovanja i pravde za Stefana i sve nas - zaključili su u saopštenju inicijative "Pravda za Stefana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati