Beograd

Direktno.rs

17. 07. 2021. 11:30 22

Ovo su investitor i izvođač iz Vidovdanske 4

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, grubo je juče obmanuo javnost rekavši da se ne zna ko je investitor koji je odgovoran za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru. Veoma je čudno, da upotrebimo eufemizam, da u zemlji u kojoj se prati šta poslednji idiot piše o Aleksandru Vučiću, te policija ekspresno reaguje, se ne zna ko je dobio dozvolu za gradnju, a dovoljno je samo baciti pogled na tablu sa podacima o investitoru koja stoji ispred gradilišta.

Tako su novinari našeg portala vrlo brzo, najjednostavnijom pretragom, došli do podataka da su potvrdom Odeljenja za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar, kao investitori radova u Vidovdanskoj 4, upisani Milica Mišić, Slobodan Božić, Borisav Božić i Ivana Božić.

Potvrdu je potpisala Ana Poskić, a odnosi se izgradnju dvostrano uzidanog stambenog objekta spratnosti 2Po+Pr+4+Ps, ukupne BRGP 1442,08m2, od čega nadzemno 891,86m2, sa 10 (deset) stambenih jedinica i 12 (dvanaest) parking mesta u podzemnim etažama, na katastarskoj parceli broj 3194 KO Vračar u Vidovdanskoj ulici broj 4 u Beogradu.

Predmetni radovi odobreni su rešenjem o građevinskoj dozvoli Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Uprave gradske opštine Vračar u Beogradu broj ROP-VRA-30480-CPI-6/2021, zavodni broj 351-165/2021 od 22.04.2021. godine, pravnosnažno 01.05.2021. godine.

Planirani početak izvođenja radova je 20.05.2021. godine, a planirani završetak radova je 20.05.2022. godine.

Međutim, ono što je još interesantnije, kao izvođač radova pojavljuje se firma Ropeber studio iz Beograda, čija prethodna delatnost su bile zabava i rekreacija.

Kao zakonski zastupnik ove firme, u svojstvu direktora, upisan je Milovan Radojević, dok je u funkciji člana upisana Ljudmila Aleksandrovna Korobova sa novčanim ulogom od svega 100 dinara.

Dakle, nije moguće da Vesić nije znao ko su investitor i izvođač radova, ali se iz nekog razloga, koji ćemo verovatno naknadno saznati, odlučio da prećuti. Zanimljivo je i to, kako su sinoć preneli mediji, da su pravosudni organi utvrdili da nema osnova za pritvor odgovornih za urušavanje zgrade.

Da li će i ovog puta sve proći kao da se ništa nije ni dogodilo, kako je to manir u "zlatnom naprednjačkom dobu" ili će pod pritiskom javnosti neko od nadležnih ipak odgovarati, pogotovo i što se bliže beogradski izbori, ostaje nam da vidimo.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati