Beograd

Direktno.rs

15. 06. 2021. 13:15 15

"Srušićemo nelegalne objekte na Savi": Đilas na Savskom nasipu (VIDEO)

"Bio sam gradonačelnik Beograda i 2013. godine i prihvatam deo odgovornosti za ono što je počelo da se gradi na Savskom nasipu. Nisam imao dovoljno informacija o tome, što me, naravno, ne abolira. Ako ne dolazite ovde i ako ne živite u ovom delu, onda ni ne znate verovatno da sve ovo postoji. Mi garantujemo da ćemo, kad se promeni vlast u Beogradu, srušiti nelegalne objekte", rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na Savskom nasipu u Novom Beogradu.

- Odbornička grupa Saveza za Srbiju i tadašnji njen predsedavajući Nikola Jovanović još u februaru mesecu prošle godine održala je pres konferenciju u Skupštini Grada i uputio dopis gradskim nadležnim službama da se postupi po onome što aktivisti Savskog nasipa i građani zahtevaju već godinama da se poruše svi ovi objekti. Od tada do danas koliko smo mi pričali, nije uređeno ništa - izjavio je predsednik SSP. 

- Država sa svim resursima treba da pristupi čišćenju ovog dela. Mi smo već počeli da govorimo sa građanima kakvi sadržaji za decu mogu ovde da se naprave, kakvi parkovi, a ne vikendice i kuće. Ne možemo da šetamo ovde, a da reku ne vidimo, to mora da se reguliše, veliki broj splavova - dodao je Đilas.

Na pitanje s koje pozicije će on uticati na to da se sruše nelegalni objekti, Đilas je rekao da on to svakako neće učiniti s pozicije gradonačelnika, jer kako kaže, ne planira da bude na tom mestu.

- Neću biti gradonačelnik, ali ova stranka i ovi ljudi će biti vlast sutra u ovom gradu, zajedno sa drugim strankama i organizacijama koje su spremne da od Beograda napravimo ono što zaslužuje - objasnio je on.

- Ja se nadam da ćemo zajedno uspeti da rešimo ovaj problem, a ne da čekamo neku katastrofu pa da pravimo spektakularne emisije kako smo se podavili. Ne postoji nigde da neko zida na vodoizvorištu. Svuda u svetu bi policija izašla i ne samo uhapsila, već i procesirala odgovorne - rekao je iz neformalnog Udruženja grupe građana "Savski nasip" Oliver Ilić.

Kako kaže, siguran je da će nelegalni objekti biti srušeni i "ohrabruje što je Stranka slobode i pravde prepoznala ovaj problem". 

- Da ne mislim tako, ja se ovim problemom ne bih bavio. Siguran sam da će se to dogoditi, a ne da čekamo da se desi poplava. Mi ništa nismo naučili iz poplava 2014. godine kada je poginulo preko 50 ljudi. Među prvima ovde je nelegan objekat sagradio Tomislav Nikolić, bivši predsednik SNS i Srbije, on kada je izgradio, time je pozvao i druge da to isto urade - poručio je Ilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati