Beograd

Direktno.rs

17. 05. 2021. 19:03 11

Kad padne kiša u Vesićgradu, tonemo sve dublje

Jako nevreme koje je pogodilo Beograd popodne izazvalo je totalni kolaps u saobraćaju, a društvene mreže se preplavljene fotografijama sa lica mesta, koja svedoče o posledicama.

Svaki put kada u glavnom gradu Srbije padne i najmanja kiša, dogodi se saobraćajni kolaps. Međutim, nevreme koje je zahvatilo Beograd danas, nije odavno viđeno, pa nam se i reč "kolaps" čini neodgovarajuća da opiše šta je sve snašlo građane srpske prestonice.

Naravno, iako je ovo višedecenijski problem u Beogradu, aktuelna gradska vlast, koja inače voli da se hvali uspesima koji se dešavaju po prvi put u istoriji, ne čini ništa da predupredi ovakve situacije.
Nevreme, zapravo, ogoljuje pravo stanje stvari u Beogradu, koji nema adekvatnu kanalizacionu infrastrukturu koja bi mogla da primi veću količinu vode, sa kojom bi lakše podnele obilne padavine. A i putna infrastruktura je očajna, jer se voda zadržava i na saobraćajnicama.

I dok se odlazeća gradska vlast razmeće spomenicima od nekoliko miliona evra, fontanama i drugim nepotrebnim stvarima, građani Beograda trpe posledice.
O tome svedoči i prizor sa Autokomande, gde se može videti autobus "Laste" do pola potopljen u vodi, pa društvenim mrežama kruže šale da je Autokomanda postala plovna.

Situacija nije bolja ni u ostalim delovima grada, u šta se možete uveriti sa priloženih tvitova ispod, a najgora situacija je bila na Slaviji.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati