Beograd

Direktno.rs

06. 05. 2021. 07:39 21

Vesić na aparatima! Šta će Vučić sa Šapićem?

Ako ste mislili da će Aleksandar Šapić da verovatno bude kandidat za gradonačelnika ispred Srpske napredne stranke (i SPAS-a) - u pravu ste. Ako ste mislili da se Goran Vesić neće lako pomiriti sa tom odlukom - još više ste u pravu.

Pošto sve ankete, istraživanja, analize i predviđanja govore da je opozicija bliža pobedi u Beogradu od SNS, Vučić je prinuđen da potraži poslednju šansu kako bi sprečio svoj pad u prestonici - ujedinjenje sa Šapićem. Ipak, postoji jedan čovek koji se ne miri sa ovom odlukom: zamenik gradonačelnika Goran Vesić svoju utešnu političku funkciju ne planira da napusti uskoro, uprkos činjenici da je njegov šef izabrao novog ljubimca.

Jer, smatra Vesić, iza njega treba da ostanu veliki "projekti" poput beogradskog metroa. Vesić pravi planove kao da će ostati na funkciji 100 godina, zanemarujući Šapića, te je tako nedavno najavio da će 2023. početi izgradnja druge linije beogradskog metroa i "u to vreme prva linija, čija izgradnja počinje u novembru ove godine, a završava se 2028. godine, biti uveliko u toku".

- Beograd će 2028. godine imati prvu liniju metroa a 2030. i drugu liniju. Ostaće zapamćeno vekovima ko je gradio metro. To je moj san i to me pokreće. Kao što predsednik Vučić kaže “svi imamo svoje snove”. Ono što sanjate govori zašto se bavite politikom. Ovaj san sanjamo zajedno. I ispunićemo ga. To mogu da garantujem. Nisam od onih koji ne mogu ništa da potvrde, ni da demantuju - napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Vučić za sadašnjeg gradonačelnika Zorana Radojičića, takođe, nema tako ambiciozne planove. Vesiću se zaista ne piše dobro u ostvarenju snova pošto je Vučić suočen sa očiglednim i stalnim padom rejtinga u Beogradu, te sa Šapićem pokušava da žrtvuje zamenika gradonačelnika.

Beogradski metro teško će "izvaditi fleke" i spasiti Vesića od javnog mnjenja koje već odavno nije uz njega. Šta je sve loše uradio i kakvu će zaostavštinu ostavitu u Beogradu znaju građani, ali i sam Vučić koji je očigledno shvatio da je ovakvo rukovođenje prestonicom Srbije čak i za njega loše.

A kakva sudbina čeka Šapića, i da li će ga građani kazniti, zbog spajanja sa Vučićem, što za birače SPAS-a znači i jednu vrstu izdaje, ostaje da vidimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati