Beograd

Direktno.rs

03. 05. 2021. 06:55 40

Vučić priznao da je puk'o u Beogradu

"Što se tiče izbora u Beogradu, verujem da naši politički protivnici imaju ogromnu šansu, da su favoriti na tim izborima ..." Ovo je u Vaskršnjem trobroju dnevnog lista "Blic" izjavio Aleksandar Vučić i tako priznao ono što su pre tri nedelje objavile besplatne Novine koje se štampaju u 100.000 primeraka i dele na ulicama Beograda.

Podsetimo, u svom devetom broju Novine su objavile rezultate istraživanja koje je renomirana agencija sprovela na reprezentativnom uzorku koje pokazuje da će na sledećim izborima 48,6 odsto Beograđana glasati protiv Vučića ko god da bude kandidat opozicije u glavnom gradu. Samo 24,4 procenta anketiranih je reklo da će podržati Vučića, dok je 24,3 odsto odbilo da se izjasni ili reklo da neće glasati.

U okviru iste te ankete preko 68 odsto ispitanih smatra da ovaj režim ne može da reši probleme sa kojima se svakodnevno susreću. Iz ovih odgovora jasno je da SNS i Vučić nemaju nikakve šanse na izborima u Beogradu, a analitičari tvrde da se radi o stabilnom trendu pada podrške koji je počeo još za vreme protesta koji su prekinuti zbog pandemije. Važno je naglasiti da je istraživanje rađeno krajem februara i početkom marta, dakle pre nego sto su se pojavila prva svedočenja o učešću Vučićevog koalicionog partnera Dragana Markovića Palme u pedofiliji i organizovanoj prostituciji.

Da je SNS u Beogradu pukao, bilo je jasno već posle lažnih junskih izbora koje je opozicija bojkotovala i na koje je izašao nikada manji broj građana. O ovome je već pričao i Vučićev nezvanični portparol, poslanik Vladimir Đukanović, koji već neko vreme javno tvrdi da je SNS izgubio podršku građana i to objašnjava kriminalom i neradom koji je prisutan u samom vrhu SNS-a.

Ipak, ovo je prvi put da je Vučić javno priznao da on i njegova stranka više nemaju podršku građana Beograda. Dobro obavešteni izvori iz SNS tvrde da je ovo razlog opšteg haosa u gradskoj organizaciji koja je praktično podeljena između Stefanovićevih i Vučićevih kadrova. U tom haosu Goran Vesić je video svoju šansu, ali mu je Vučić više puta poručio da neće biti kandidat za gradonačelnika jer je ubedljivo najlošije ocenjen političar u Srbiji.

U skladu sa tim dugo se spekulisalo o dogovoru da se na mesto gradonačelnika instalira novi koalicioni partner SNS-a Aleksandar Šapić koji je javno potvrdio takve ambicije. Međutim, sam Vučić je za Uskrs poručio Šapiću: "Odavno smo se sve dogovorili. Ali, život je nešto drugo, morate da pratite, sagledavate ono što se dešava i da u skladu sa tim donosite odluke". Ovo praktično znači da od dogovora nema ništa. Dobro obavešteni izvori iz SNS-a kažu da je razlog za ovu promenu Vučićevog plana još jedno istraživanje u kome se jasno vidi da Šapić ne može da pobedi nikog iz opozicije.

Jasno je da Vučić nema kandidata za izbore u Beogradu koji bi mogao da sakrije sve loše što je gradska vlast radila i radi Beogradu i Beograđanima već sedam godina. Ne prolazi više ni zamazivanje očiju i podmetanje umetnika, sportskih radnika ili lekara. Sve to Beograđani su već videli i provalili. Jednostavno Beograđani više neće ni Vučića ni SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati