Beograd

Direktno.rs

29. 04. 2021. 14:21 8

"Kilometar metroa u Beogradu 100 miliona evra, u Madridu 40" (VIDEO)

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković izjavila je danas da je gradnja metroa u Beogradu „pljačka veka“, jer će koštati 100 miliona evra po kilometru, dok je u Madridu metro izgrađen po ceni od 40 miliona evra za kilometar.

„Planirano je da u Beogradu budu izgrađene tri trase metroa ukupne dužine 60,5 kilometara, što znači da će građani Srbije metro u Beogradu platiti više od šest milijardi evra, a biće uništeno i vodoizvorište na Makišu, gde se planira gradnja depoa“, rekla je Marina Lipovac Tanasković na konferenciji za novinare ispred Sava centra, gde je održana sednica Skupštine Beograda.

Marina Lipovac Tanasković je navela da se na Makišu planira izgradnja naselja za 36.000 domaćinstava, a planira se i gradnja naselja na Adi Huji i da „Beograd na vodi“, kada metro bude završen, ima više od 65.000 domaćinstava.

„To su brojevi koji se navode u projektnom zadatku koji je Grad Beograd dao jednoj engleskoj firmi“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

„Narodna stranka smatra da je Beogradu potreban metro, ali ne kakav je planiran, jer nije u funkciji građana i povezuje ništa ni sa čim, a dve linije metroa se ukrštaju kod ’Beograda na vodi’“, dodala je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković je istakla da gradska skupština u kojoj SNS ima većinu namerava da danas sve slobodne zelene površine u opštinama Novi Beograd, Zvezdara i Palilula prenameni u građevinsko zemljište na kojem će moći da se gradi.

„Nastavlja se uništavanje vodoizvorišta na Makišu, uništavanje Velikog ratnog ostrva i urbanizacija Košutnjaka. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao ’ko je lud da gradi na Košutnjaku’, ali je firma ’Avala film’ angažovala strane stručnjake koji rade na tome i pozivaju uticajne grupe građana i neke političke stranke kako bi kupili mir da se ljudi ne bi bunili“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković pozvala je sve građane „koji trpe maltretiranje na poslu, naročito zbog svog političkog angažmana“ da se jave Narodnoj kancelariji Narodne stranke Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati