Beograd

18. 04. 2021. 12:13 1

"Zbog požara tražimo smenu i odgovornost direktora JKP Gradska čistoća"

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju smenu i odgovornost direktora JKP gradska čistoća Marka Popadića zbog požara koji je izbio noćas u pogonu tog preduzeća u Beogradu kada je Izgorelo pet vozila.

- Ostavku i odgovornost tražimo zbog njegove sada već očigledne nesposobnosti da upravlja javnim dobrom, budući da je ovo drugi požar za vreme njegovog upravljanja kojim se Beogradu i njenim građanima nanosi velika materijalna šteta, ali i zagađenje.

Prema našim informacijama dobijenim od zaposlenih postoje sumnje da ima pogona koji nemaju upotrebnu dozvolu. Zato, otvoreno pitamo nadležne i zahtevamo istragu - da li pogon gde se desio požar ima upotrebnu dozvolu i da li su bili ispunjeni svi uslovi za bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih?
Sramota je da se Popadić olako igra sa bezbednošću ljudi i imovinom, ali i novcem građana Beograda koji finansiraju to preduzeće koje u poslednje vreme drmaju ozbiljne afere sa javnim nabavkama tablet uređaja po “astronomskim” cenama od više desetina hiljada evra po komadu, dok su im pogoni nebezbedni za rad i tekuće održavanje - kaže se u saopštenju za javnost Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati