Beograd

[ Izvor: N1 ]

07. 04. 2021. 19:44 11

"Ovo je upozorenje": Pobuna frilensera ispred Skupštine

Predstavnici Udruženja radnika na internetu (frilenseri) postavili su dva velika šatora ispred Skupštine Srbije i desetine malih i tako blokirali jednu traku Trga Nikole Pašića. Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar kaže da je razlog njihovog okupljanja "neslaganje sa predlogom vlade koji je osmišljen da izlazi u neku ruku u susret ljudima koji su imali manje prihode, ali nije pravedan za one koji su zarađivali više od 500 evra".

- On podjednako nije bio primenjivan za sve i ne slažemo se sa rešenjem vlade što se tiče perioda unazad, što se tiče perioda unapred, moram da kažem ljudima da je zakon još gori, od oktobra 2021. opterećenje će biti još veće od onog koje je bilo predviđeno ranijim rešenjem, u izvesnom smislu to znači kraj za frilensing u Srbiji - kazao je Pogačar za N1.

Dodao je da su "kampovanje" ispred Skupštine organizovali "za samo pet dana", da je to "brza reakcija sa naše strane, za nedelju-dve planiramo da opet izađemo na ulicu" ako ne bude rešenja.

- Ovo je pre svega znak upozorenja, da razmisle šta rade ljudima - poručuje Pogačar i dodaje da će pred Skupštinom ostati tri dana, a da će sutra u 11 sati imati protest.

- Ostajemo do subote, do protesta Ekološka buna, kojem ćemo se priključiti kao podrška - dodao je on.

- Nastavićemo da utičemo kako na Skupštinu, tako i na Vladu da se povuče predlog, da se opet pregovara i dođe do rešenja koje će biti za sve prihvatljivo - navodi Pogačar.

Udruženje je danas popodne postavilo šatore ispred Skupštine zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije, a protestne aktivnosti trajaće do 10. aprila.

Na skupu je prisutno između stotinu i dve stotine ljudi, a prisutna je i policija.

Udruženje radnika na internetu, URI/FacebookPogačar je ranije rekao da je protest prijavljen policiji i da će učesnici skupa šatore rasporediti po trotoaru, kolovozu i parku, gde će boraviti i odakle će raditi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati