Beograd

[ Izvor: Beta ]

02. 03. 2021. 17:32 7

"Naći balans između medicinskih mera i zahteva privrede"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je danas da je potrebno je naći balans između medicinskih mera i zahteva privrede prilikom donošenja propisa u borbi protiv koronavirusa u Srbiji.

- Кada je reč o predloženim novim merama, moj stav je da ima smisla naći kompromisno rešenje između dva ekstrema. I jedna i druga opcija ima svoju osnovu i primenjuje se u različitim zemljama. Ima smisla skratiti radno vreme jer se na taj način smanjuje cirkulacija ljudi i manji je broj kontakata. Važno je i znati, bilo koju meru da sprovodimo, efekte ćemo imati najmanje za sedam dana - kazao je Radojičić za Vesti TV Pink.

On je rekao da je epidemiološka situacija u Beogradu ozbiljna, ali da se dolazak novog talasa mogao očekivati, između ostalog, jer pandemija ima dinamiku svog pojavljivanja svuda u svetu.

- Moramo izdržati i pokazati ozbiljnost, odgovornost i doslednost u sprovođenju mera. Кljučna je lična odgovornost - istakao je on.

Naveo je da je vakcinacija verovatno bila razlog za delimično opuštanje kod Beograđana.

- Кao i prethodne pandemije, očekujemo da će i ova trajati dve godine, bez obzira na savremenu medicinu i naš optimizam. Približavamo se broju vakcinisanih i revakcinisanih koji bi nam dao kolektivni imunitet. Pandemija ima svoju dinamiku i ne možemo očekivati da ona bude završena bez oscilacija i nakon jednog talasa. Ovo je momenat da dignemo nivo pozornosti kako bismo sprečili rast broja zaraženih na dnevnom nivou - naglasio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati