Beograd

V. T.

27. 01. 2021. 13:36 4

Svečano otkrivanje spomenika, a šta je sa pandemijom?

Bina za govore i možda poneki nastup, video bim, televizijske ekipe, ogroman broj pripadnika policije, predsednik Vučić i naravno publika - ovako će večeras izgledati otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji.

Vlada Republike Srbije odlučila je da vakcinu od utorka, 26. januara mogu da prime isključivo oni koji su dobili poziv i termin, jer nije u interesu javnog zdravlja da se stvaraju gužve. Mogli bismo se zapitati da li gužve koje će nastati usled otvaranja spomenika večeras nisu rizik po javno zdravlje.

Sinoć je na Savskom trgu održana generalna proba, a danas je sve doterano za ovaj spektakl. Svečanost će, kako je najavljeno trajati oko sat, a biće prikazan dokumentarni film o Stefanu Nemanji.

Uslediće i prigodan dramski prikaz o velikom županu, koga će igrati Nebojša Kundačina. Prisutnima će se zatim obratiti Aleksandar Vučić, koji će nakon svog govora otkriti spomenik uz prenos uživo na RTS-u.

Koliki broj građana će ovom događaju prisustvovati nije poznato, ali sigurno je da neće biti bezazlen za rizik po javno zdravlje. Sigurno je i da će pacijentima u Specijalnoj bolnici "Sveti Sava" biti zanimljivo uz postavljeno ozvučenje i spektakl.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati