Beograd

[ Izvor: Bitka za Košutnjak ]

20. 01. 2021. 16:47 13

"JAČI OD DRŽAVE" Usprotivili se divljoj gradnji, pa ih investitori fizički napali! (VIDEO)

Noćas je fizički napadnuta cela porodica. Pogledajte kako se brane deda, ćerka, Ljilja i David od nasrtaja „investitora“. Smetaju im jer brane javnu zelenu površinu sa velikim stablom jasena koji je zakonom zaštićen, na kojoj bi ovi da sagrade nelegalnu zgradu od preko milion evra - naveli su iz grupe "Bitka za Košutnjak", i podelili video nasilja o kojem pišu.

- Upali su u dvorište oko 20.15 časova, a da bi iz stana izvukli Davida i Ljilju skinuli su vrata sa njihovog lokala. Za Davidom su napolje istrčali supruga Ljilja, ćerka i deda. Svi zajedno su se branili. Na snimku možete da vidite kako su im uzeli mobilne telefone. Posle su ih bacali po ulici. Minut kasnije su napali Ljilju koja se sklonila u svoje dvorište. Ćerka prestravljena stoji na ulici. Policija je došla i ništa. Oni su ovo tretirali kao i uvek na svojoj Rakovici. Ulični sukob pijanaca, otprilike. Otaljavanje posla, a zapravo je istina da je cela opština Rakovica prepuštena na milost „investitorima“ koji otimaju svaku zelenu površinu - naveli su iz grupe "Bitka za Košutnjak".

Prema njihovim rečima, na opštinskom placu, javnoj površini od skoro 400m2 su ovi investitori odlučili da sagrade zgradu, bez ikakve dozvole.  

- Davidova porodica se usprotivila ovoj divljoj gradnji. Pre dva dana je komunalna policija iintervenisala ali je to samo dodatno razljutilo „investitore“ koji su noćas došli da kazne neposlušne građane, celu porodicu. Došli su da pokažu da su „oni“ jači od države. Koliko su sigurni govori činjenica da se pozivaju na „svoju interventnu“ ... koja će da dođe i da im „polupa sve“. Znaju da će policija, (ako i dođe) dežurnom tužiocu da prenese da je neki komšijski sukob oko parkinga, ovaj će da kaže „onda nema krivičnog dela“, a policajac će da prenese Davidu „tužilac je odlučio, mi tu ništa ne možemo ... tužite ih privatno“ - naveli su, i dodali:

- Tako su nama na Petlovom brdu već pet puta dozvoljavali građevinskoj mafiji da može da radi šta hoće. Poslovni prostor su nam obili i potpuno demolirali 14 puta. Policija iz Rakovice nije NIJEDNOM čak ni pokušala da pronađe počinioce. Ljudi, pomozimo hrabroj porodici Ljuba da se odbrani. Neka cela Srbija vidi kako izgleda opština u rukama građevinske mafije - naveli su iz grupe "Bitka za Košutnjak".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati