Beograd

M. Ž. [ Izvor: Politika ]

12. 01. 2021. 18:31 1

Vesić ipak odustaje od povećanja cena karata?

Prema trenutnim ekonomskim parametrima, ne postoje pravi razlozi da se povećaju troškovi za putnike, kažu poznavaoci prilika u javnom prevozu, čak bi karta trebalo da bude i jeftinija. Time će ideja o poskupljenju cena karata za GSP prevoz najverovatnije pasti u vodu.

Na besmisleno poskupljenje cene karata, ukazivao je i osnivač Centra za loklanu samoupravu Nikola Jovanović.

- Nakon analize i kritike Centra za lokalnu samoupravu, ali i drugih stručnih organizacija i udruženja, grad izgleda ipak odustaje od povećanja cene karte u javnom prevozu - napisao je Jovanović na Tviteru.

Uoči pojave prvog januarskog snega, pojavila se i informacija da GSP "Beograd" planira da od nadležnih u gradu u 2021. zatraži da se uveća cena karte. Kao razlog navedeni su veći troškovi za održavanje tramvajskog i trolejbuskog podsistema.

Očekivano, ova vest brzo je uzburkala duh Beograđana koji smatraju da je i trenutna cena prevoza, pre svega pojedinačnih karata, previsoka, a da je sam prevoz neredovan i da su mnoga vozila kojima se svakodnevno prevoze u izuzetno lošem stanju.

Dobro upućeni izvori u gradski javni prevoz navode da ne postoje opravdani razlozi za poskupljenje karte.

- Prvo, nije GSP taj koji treba da pokreće priču o poskupljenju karte. Zna se ko u gradu odlučuje o tome, a to svakako nije najveći gradski prevoznik. Drugo, ne znam zbog čega bi se povećavala cena same karte. Ako je istina da GSP to planira da zatraži zbog povećanja troškova održavanja tramvajskog i trolejbuskog podsistema, na primer zbog povećanih troškova struje, tek to nije opravdano. Na primer, može da se zatraži da se preispita trošak prevoznika po pređenom kilometru, ali poskupljenje karte nikako – navodi izvor "Politike" uključen u organizaciju javnog prevoza u prestonici.

Na pitanje šta je GSP i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića tačno navelo na to da razmišljaju o tome da zatraže uvećanje cene karte, za sada ne postoji adekvatan odgovor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati