Beograd

Direktno.rs

11. 01. 2021. 10:44 8

Radojičić hvali Šapića! A ŠTA KAŽE VESIĆ?

Predsednik Srpskog patriotskog saveza i lider opštine Novi Beograd se, po svemu sudeći, dogovorio sa svojim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke oko kandidature za gradonačelnika Beograda na predstojećim gradskim izborima 2022.

Nakon izjave aktuelnog gradonačelnika Zorana Radojičića da "ima prostora" za saradnju sa Aleksandrom Šapićem, jasno je da je dogovor na pomolu i da će Šapić biti nagrađen za uzorno ponašanje i kolaboraciju sa Srpskom naprednom strankom.

Mnogi u opozicionoj javnosti, a naročito većina Šapićevih glasača, bili su iznenađeni kada je lider SPAS-a ušao u kaoliciju sa režimom, iako se godinama predstavljao kao opozicionar. Građanima nije bio jasan takav potez i svi su se pitali šta je to SNS ponudio Šapiću, te ga je primamio u svoje skute?

Nakon Šapićevog nuđenja SNS-u za poziciju gradonačelnika Beograda u potpunosti je bilo jasno kako će se stvari dalje razvijati. Kao nagradu za ulazak u koaliciju sa naprednjacima, Šapić postaje zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda (gde je i najprepoznatljiviji), a SNS dobija kandidata koji ima šanse da pobedi u Beogradu, s obzirom na to da je opšte poznata činjenica da naprednjaci najslabije stoje u predstonici. Ovim potezom naprednjaci umesto dosadašnjeg neprimetnog Zorana Radojičića i u najmanju ruku kontroverznog Siniše Malog, imaju kandidata koji se trudi da u javnom mnjenju bude prepoznat kao "pristojan", "miran", "istaknuti sportista" i mnogi drugi pozitivni epiteti koje Šapić sebi lepi.

Upravo i današnja izjava Zorana Radojičića da Šapić "neguje pristojnost u komunikaciji" govori u prilog namerama Vučića i Šapića. 

Ovo je očito očajnički potez naprednjaka da u nedostatku adekvatnih kadrovskih rešenja u prestonici iznedre pobedu preko nekog koji se s jedne strane ne koristi prostačkim rečnikom svojstvenim za naprednjački kadar, a s druge strane je kooperativan, lojalan i lak za dogovor. 

Ostaje samo da se vidi kako će Goran Vesić, nezvanični gradonačelnik i udarna pesnica beogradskog SNS-a, prihvatiti očigledan dogovor oko Šapićeve kandidature za gradonačelnika, s obzirom na to da Vesić ima ambicije da i dalje vodi glavnu reč u Beogradu, a teško je za poverovati da će Šapić želeti da "deli" vlast u prestonici sa njim.

Bilo kako bilo, Šapić očigledno pokušava preko trnja i blata da stigne do "zvezda", a koliko će se još uprljati na tom putu, ostaje da vidimo. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati