Beograd

[ Izvor: Beta ]

04. 12. 2020. 13:58 0

CLS: Štetno i nelogično povećanje poreza na imovinu u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da nakon analize nacrta budžeta za 2021. godinu, smatra da je nelogično i štetno predloženo povećanje poreza na imovinu za građane i pravna lica.

U 2021. godini je planirano da porez na imovinu za fizička i pravna lica u Beogradu bude veći u proseku za šest odsto, piše CLS.

- Smanjenje deficita u budžetu, koji se logično očekuje zbog epidemije korone, treba postizati snižavanjem operativnih troškova gradske uprave, otkazivanjem sumnjivih usluga po ugovoru, kao i odustajanjem od besmislenih projekata kao što su jarboli, mini fontane i gondola - navodi se u saopštenju CLS.

Ta organizacija je navela da je uvećanje poreza na imovinu konstantna politika gradskih vlasti od 2014. godine.

- U poslednjoj godini vlasti koju nije činila Srpska napredna stranka, 2013. godine, zahvat od poreza na imovinu je bio 5,5 milijardi dinara. Već 2015. godine naplaćeni iznos od ovog poreza je bio 15 milijardi, dok je 2018. godine uzeto od građana i privrede 17,3 milijarde dinara - dodaje se u saopštenju.

CLS piše da su gradske vlasti za 2019. godinu, posle pritiska opozicije i javnosti, ograničile dalji rast poreza na imovinu na 2 odsto, ali da je to ograničenje ukinuto već za 2020. godinu. 

U 2021. godini je, kako navode, planirano da porez na imovinu za fizička i pravna lica u Beogradu bude veći u proseku za 6 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati