Beograd

[ Izvor: Beta ]

01. 12. 2020. 11:46 2

"Zbog zagađenja u Beogradu hitno sazvati štab za vanredne situacije"

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović zatražio je danas od gradonačelnika Zorana Radojičića hitno sazivanje sednice štaba za vanredne situacije zbog "alarmantne, a sada već hronične katastrofalne situacije u vezi sa zagađenjem vazduha u Beogradu", na kojoj bi se donele mere za smanjenje zagađenja, saopšteno je iz CLS.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da CLS, u cilju smanjenja zagađenja, predlaže da Gradski štab za vanredne situacije zatraži gašanje svih gradskih kotlarnica na ugalj i mazut, kao i besplatan priključak domaćinstvima na daljinsko grejanje, ili maksimalni podsticaji za prelazak na energetski prihvatljivije kotlove.

Među merama koje CLS predlaže za smanjenje zagađenja su i vanredne inspekcije autobusa koji se koriste u javnom prevozu zato što, pored toga što učestvuju u zagadjenju, CLS ima informacije "da mnogi privatni prevoznici skidaju filtere sa svojih vozila".

- Podsećamo da smo uputili zvaničan zahtev gradonačelniku i njegovom zameniku da se ugasi najštetnija kotlarnica u Ulici 27. marta, za koju imamo informaciju da je naloženo gašenje još pre tri godine od strane nadležnog Sekretarijata - naveo je Jovanović.

Kako piše u saopštenju, "utvrđeno je da je virus korone opasniji u mestima gde je zagađenje veće", te u vezi toga CLS smatra da je "u vremenu vrhunca epidemije korone, ponašanje gradske uprave u vezi sa zagađenjem predstavlja zločin prve kategorije protiv građana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati