Beograd

Direktno.rs

29. 11. 2020. 16:59 5

Jovanović Zorani: Svesno ste ugrozili bezbednost Beograđana

Smatram da projekat Beograd na vodi nije važniji od zdravlja Beograđana i ne sme da dovede Beograđane u rizik od ozbiljne ekološke katastrofe koja može da ugrozi zdravlje i živote, kaže se u otvorenom pismu Nikole Jovanovića, predsednika Centra za lokalnu samoupravu, ministarki rudarstva i energetike, Zorani Mihajlović.

Pismo Jovanovića objavljujemo u celosti:

- Poštovana gospođo Mihajlović,

Imajući u vidu da petogodišnjicu Vašeg obećanja da će svi vozovi u Srbiji ići bezbedno 120 km na sat “obeležavamo” novim železničkim nesrećama, pitamo Vas sledeće:

1. Da li osećate odgovornost što su se u sedam dana desile dve železničke nesreće koje su za rezultat imale i izlivanje izuzetno opasne sumporne kiseline?
2. Zbog čega nije izgrađena obilazna pruga oko Beograda za prevoz opasnih materija koja je i po Vašim rečima bila preduslov za zatvaranje pruge oko Kalemegdana?

3. Da li ste svesni da su Beograđani u stalnom riziku od teške ekološke nesreće u centru grada, jer ste dozvolili da se opasne materije prevoze Vračarskim tunelom, koji je projektovan samo za putnički saobraćaj? 
Smatram da projekat Beograd na vodi nije važniji od zdravlja Beograđana i ne sme da dovede Beograđane u rizik od ozbiljne ekološke katastrofe koja može da ugrozi zdravlje i živote.

U očekivanju Vaših odgovora,

Nikola Jovanović, predsednik Centra za lokalnu samoupravu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati