Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

19. 11. 2020. 18:25 0

Novi vlasnik Beograđanke kupuje i nekretnine BIGZ-a?

Kompanija BIGZ pablišing, u čijem vlasništvu je deo čuvena zgrada BIGZ, sazvala je za 10. decembar vanrednu sednicu skupštine akcionara, na kojoj će se odlučivati o prodaji imovine "velike vrednosti" firmi MPP BIGZ, objavila je Nova ekonomija, pozivajući se na odluku objavljenu na portalu Beogradske berze.

Kompanija BIGZ pablišing predložiće akcionarima prodaju udela koje to akcionarsko društvo ima u poslovnoj zgradi u Bulevaru Vojvode Mišića 17 u Beogradu, zgrade Ekspedicije na istoj lokaciji, kao i prava korišćenja na više katastarskih parcela.

Akcionarima će biti predloženo i utvrđivanje vrednosti akcija BIGZ pablišinga, navodi se u pozivu za vanrednu sednicu skupštine.

Potencijalni kupac, kompanija MPP BIGZ, osnovana je u aprilu ove godine, a jedini član tog društva sa ograničenom odgovornošću je kiparski MPP Bigz iz Nikozije.

Kako navodi Nova ekonomija, prema raspoloživim podacima iz domaće baze stvarnih vlasnika ravnopravni vlasnici tog stranog preduzeća su Etgar Antonijadis, državljanin Grčke, i Joana Sotiriju, državljanka Kipra.

Ovaj mesečnik skreće pažnju da kontakt informacije i adresa na kojoj je registrovano preduzeće ukazuju da je potencijalni novi vlasnik nekretnina u blizini Beogradskog sajma preduzeće Marera propertis, koje je u septembru, preko ćerke firme, kupilo zgradu Beograđanke za 16,5 miliona evra.

Milena Srećkov, zastupnica ili direktorka petnaestak firmi povezanih sa kompanijom Marera properties u Srbiji, zastupa i firmu MPP BIGZ.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati