Beograd

Direktno.rs

24. 10. 2020. 16:35 8

BAHATOST Zašto sada ne reaguje "Oko sokolovo"?

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije, nastavili su danas rad, nakon dva i po meseca blokade rada parlamenta, raspravljajući o Predlogu zakona o ministarstvima. Međutim, scena zabeležena na platou ispred skupštinskog zdanja, koji je pretvoren u parking, svedoči o neviđenoj bahatosti poslanika režima i odsustvu nadležnih institucija koje su dužne da reaguju. Ogorčena javnost se sa pravom pita, gde je sad "Oko sokolovo" da reaguje?

Gradske vlasti su, svojevremeno, na sva zvona objavile kako se u prestonici uvodi nov sistem nadzora parkiranja, pod nazivom "Oko sokolovo". Rečeno je kako ovom sistemu ne može promaći nijedno nedozvoljeno parkiranje i kako niko neće biti izuzet od kazni kad je pogrešno parkiranje u pitanju.

Međutim, "Oko sokolovo" kažnjava građane koji se zaustave da bi nešto završili, ali ne i bahate poslanike, kojima je, izgleda, dozvoljeno sve. Još su stari Latini govorili "Ono što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu". Upravo ova izreka najbolje opisuje bahatost aktuelnih naprednjačkih bogova, za koje su svi ostali najobičniji volovi, nad kojima mogu da se iživljavaju.
Naravno, nigde u blizini nije bilo Vesićevog "Oka sokolovog" da zabeleži prekršaj. Ovo je još jedan u nizu dokaza da su Aleksandar Vučić i ekipa iznad zakona, da su nedodirljivi, dok obični ljudi plaćaju astronomske kazne.
- Ja ovo sranje gledam svaki jebeni dan kad se okupe.Katastrofa! Kad ih nema sve ove ploče su izbijene iz lešišta, odvaljene ili razbijene..kao da je horda preorala taj nesrećni plato ispred..muriju boli štikla - napisala je na Tviteru "Tetka Ana".
Podsetimo, za "Oko sokolovo" vezani su brojni incidenti, što je pokazalo sve slabosti i mane ovog sistema. Ista ova situacija desila se početkom ovog meseca, kada su bahati naprednjaci zakrčili prolaz građanima u Masarikovoj ulici. Krajem jula, građani su zabeležili takođe bahato parkiranje u Ulici Kralja Milana, tik ispred ulaza u staro zdanje Narodne skupštine.
Pre nekoliko dana, na Dorćolu u Beogradu desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo "Oko sokolovo". Tom prilikom povređena je 21-godišnja devojka kojoj je na pešačkom prelazu automobil prešao preko noge. Početkom oktobra, "Oko sokolovo" napravilo je udes u Mileševskoj ulici, sudarivši se sa vozilom marke Mercedes. Takođe, luksuzni džip u jednoj gradskoj garaži zakačio je nadvožnjak, prilikom čega je oštećen sistem za snimanje vozila.

Dokle će građani Beograda trpeti ovo i tolerisati neviđenu bahatost, ostaje da se vidi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati