SPEKTAKL Da biste našli stanicu Tošin bunar, morate da NAUČITE KINESKI?! | Beograd | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Novosti ]

23. 10. 2020. 06:49 3

SPEKTAKL Da biste našli stanicu Tošin bunar, morate da NAUČITE KINESKI?!

Građani koji putuju "BG vozom" za Batajnicu ili Ovču sa stanice "Tošin bunar" u Novom Beogradu, juče su mogli da je nađu samo ako govore kineski jezik! Ovo stajalište od juče je premešteno 150 metara dalje od postojećeg, sa druge strane ulice Tošin bunar, zbog nastavka radova na izgradnji brze pruge Beograd - Novi Sad - Subotica, na delu pruge od Batajnice ka Ovči.

Obaveštenja o tome istaknuta su na sajtu JKP "Beogradski metro i voz", Sekretarijata za javni prevoz i "Srbija voz a. d.", ali nisu dovoljna da se putnici snađu. Obaveštenja nema ni na terenu. Samo su dvojica radnika kineske kompanije koja je zadužena za modernizaciju pruge gestikulacijom pokušavala da upute putnike na novo stajalište.

Beograđani su sa dosta poteškoća našli novu stanicu, jer nikakve oznake nema. Kada se upute ka starom stajalištu, nema natpisa da je ukinuto. Samo su stepenice ograđene, ali putnici znaju drugi ulaz i tuda prolaze kako bi sačekali voz.

Dvojica Kineza pokušavaju da im objasne rukama gde treba da čekaju. Engleski ne znaju, pa uz pomoć "Gugl translejta" i opcije za izgovor pokušavaju da upute iznervirane putnike.

- Kinez me je vukao za rukav da mi objasni kuda da idem, jedva sam našao stajalište. Bar da zna engleski, nego nikako da objasni. Ne mogu da verujem da nikakvu oznaku, obaveštenje, putokaz nisu stavili - jada se Slobodan A.

Do nove stanice potrebno je skrenuti kod restorana "Perla" malom asfaltiranom stazom, koja se nastavlja stepenicama. Kada se putnici popnu, novo stajalište ih čeka sa desne strane pruge gledano ka gradu. Nigde nije naznačeno da nova stanica važi za oba putna pravca i eto nove nelogičnosti.

Dara C, na putu ka staroj stanici, srela je putnicu koja joj je objasnila da je stajalište izmešteno. Voz iz Batajnice, koji ide ka centru, došao je, ostavio putnike i nastavio ka centru. A ona je čekala drugi ka Batajnici, ne znajući i dalje da od juče na stanici Tošin bunar postoji jedno stajalište za oba pravca i da voz u tom delu koristi jednu prugu.

Desetak ljudi koji su se vrzmali naokolo u pokušaju da otkriju gde staje voz koji ide za Batajnicu, dobili su tu informaciju od novinarke, posle poziva nadležnima.

Ispostavilo se da voz staje na novom stajalištu, da dolazi istom prugom, ali da otvara vrata s druge strane voznih kola. Najveći krivac za ovo mučenje putnika je "Infrastruktura železnice Srbije", koja je trebalo da postavi table i obaveštenja za putnike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Slavski špijuni

Zoran Živković [23.11.2020.]


Video dana

Ostade bez kreveta...

Anketa

Ko će pobediti koronu?

Rezultati