Beograd

Direktno.rs

17. 10. 2020. 17:21 22

"DECU VAM NE DAMO" Protest građana ispred Predsedništva (VIDEO)

Nekoliko stotina građana okupilo se danas ispred Predsedništva Srbije, gde je organizovan protest u cilju da se skrene pažnja na to da su roditeljima osnovna prava ugrožena. Za predsednika Aleksandra Vučića i one koji zbog siromaštva oduzimaju roditeljima decu imali su jasnu poruku - "Decu vam ne damo".

Protest je juče organizovala dr Jovana Stojković ispred pokreta "Živim za Srbiju" sa ciljem da se nadležnima pošalje poruka da su roditelji u teškoj situaciji, da im je onemogućeno da sami odlučuju da li će se deca vakcinisati, te da je neprihvatljivo to da im Centar za socijalni rad oduzima decu zbog siromaštva, ali je i poslata poruka da su prava dece u školama uskraćena, budući da moraju da nose zaštitne maske.

Stoga su se građani odazvali ovom pozivu, okupili su se ispred Predsedništva kako bi predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i celom režimu poslali poruku da tako dalje više neće moći.

- Imali smo nedavno slučaj devojčice iz Zaječara, čiji je otac tražio pomoć na društvenim mrežama, jer nije znao gde mu je dete. Ona je oteta iz hraniteljkse porodice bez reči, bez najave, što, nažalost, nije ni prvi ni poslednji put. Šta su uradili vlast i mediji kada se javnost pobunila? Pa, mediji su počeli da puštaju ministra Đorđevića, koji je prethodno rekao da je jedno dete oduzeto zato što je imalo šugu. Time se služe oni koji žele da zataškaju to da Centar za socijalni rad protivustavno oduzimaju decu roditeljima - rekla je dr Jovana Stojković.

Na Andrićevom vencu su razvili veliki transparent na kome je pisalo "Decu vam ne damo".

I nije to bila jedina poruka nezadovoljnih građana u centru Beograda, već su se obratili i Kriznom štabu rečima: "Stop kovid teroru".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati