Beograd

Direktno.rs

29. 09. 2020. 15:17 13

"Sramota da Vučić obilazi radove u buticima"

"Danas je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji šoping centra u Beogradu na vodi. Znamo da ne postoji granica Vučićevog samoponiženja, ali je sramota za Srbiju da predsednik jedne države obilazi radove na izgradnji butika", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd. 

- Da stvar bude gora, ugovor za Beograd na vodi je jedan od najštetnijih ugovora po kome su država Srbija i grad Beograd uložili zemljište vredno stotine miliona evra preuzevši na sebe eksproprijaciju koja je koštala još toliko i odložila plaćanje troškova za uređenje građevinskog zemljišta. Za sve to je dobila 32% vlasništva, a arapska strana, koja nije uložila skoro ništa, je vlasnik 68% - ističe se u saopštenju Gradskog odbora SSP.

Iz ove stranke se pitaju koliko je Srbija zaradila od projekta Beograd na vodi.

- Postavlja se i pitanje koliko smo kao država do sada prihodovali od ovog projekta u koji smo uložili skoro milijardu evra. Ono što možemo da garantujemo građanima Beograda je da će ovaj štetan ugovor, po promeni vlasti, biti raskinut, kao i da će nadležni državni organi sprovesti istragu protiv svih odgovornih lica koja su učestvovala u poptisivanju ovog štetnog ugovora - navodi se u saopštenju SSP i zaključuje se:

- Vraćanje zgrade železničke stanice u prvobitnu funkciju je pitanje očuvanja našeg grada. Punih 136 godina je ova zgrada bila železnička stanica. Promenile su se desetine vlada, promenilo se desetine ljudi na mestu gradonačelnika. Nikome nikada nije palo na pamet da je ukida dok na vlast nisu došli Vučić i Vesić. Ta činjenica je najbolji dokaz koliko je ova odluka sadašnjih vlasti rušilačka - ističe Gradski odbor Stranke slobode i pravde Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati