Beograd

V. T.

29. 09. 2020. 06:00 4

MUKE BAKE VERE Komšija 4 godine renovira, a njoj voda i buđ u stanu

Plafon koji prokišnjava, buđ na zidovima, strah da će se deo fasade odroniti i pasti prolaznicima na glavu - sve ovo deo je svakodnevice stanarke ulice Miroslava Krleže u Mirijevu Vere Dimić Radović.

Pre otprilike četiri godine, objašnjava Vera, u potkrovlje koje su stanari ove zgrade poklonili Ministarstvu unutrašnjih poslova, doselio se novi stanar. On je obećao da će radovi koje je izvodio biti završeni u roku od najviše šest meseci.

- Policajcu je rečeno da stan može da napravi samo iznad dvoiposobnog stana, on se sa tim složio i rekao da će se radovi ubrzo završiti. Ali, evo, već četiri godine to se ne završava - priča Vera.

Radovi još uvek nisu gotovi, a plafon na Verinoj terasi postao je mokar i počeo da otpada. Terase u potkrovlju su počele da niču u većem broju nego što je dozvoljeno, a kvadrati poklonjenog prostora da nestaju.

- Nastala je jedna katastrofa, totalno mi je uništen život, živim u paklu i bojim se jer je počeo po dužini da puca plafon. Ako otpadne parče fasade, ja odoh u zatvor jer ja sam vlasnik ovog stana. Ako sa moje fasade padne nešto, ja sam kriva - dodaje zabrinuto Vera.

Stanari u potkrovlju, međutim, za ovaj problem ne mare, a na Verine vapaje nisu se obazirali i nastavili su da grade kako žele. Sa njene terase skinut je i crep, a stanje u stanu se kako vreme odmiče samo pogoršava.

Predsednik kućnog saveta kome se Vera žalila, vlasnik je jednog od stanova iznad njenog, ali po ovom pitanju nije učinio ništa. Papir da ima prava da se proširi bez saglasnosti stanara nisu hteli da joj pokažu vlasnici ni jednog ni drugog stana, iako su sada već napravili dve terase i ušli iznad njenog stambenog prostora.

Žalila se Vera i Gradskom stambenom gde su joj rekli da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti. Građevinska inspekcija njenu krivičnu prijavu protiv komšija pak, nije udostojila ni odgovora.

- Mi smo hteli da u to neko ratno vreme, kada su naši mladi ljudi odlazili na Kosovo da učinimo neko dobro delo. Nije nam trebalo to potkrovlje i tu su ionako živeli stanari vojske. Da li neko sme da zloupotrebljava ako je dobio nešto na poklon - pita Vera i dodaje da je apsurd savet da stanari sada tuže onoga kome su nešto poklonili.

Institucije za ovaj problem nisu imale razumevanje, a Veri ostaje nada da će ovaj problem rešiti uz pomoć nadležnih ili stanara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati