Beograd

Direktno.rs

24. 09. 2020. 21:19 1

Roditelji: Po kom kriterijumu ovi nastavnici nisu primljeni?

Roditelji učenika trećeg razreda smera dizajn ambalaže Škole za dizajn u Beogradu obratili su se pismom nadležnim institucijama zbog saznanja da dvoje nastavnika čijem su odnosu prema poslu i kompetencijama zadovoljni nisu zabrani na konkursu za primanje u radni odnos na neodređeno vreme. Pismo upućeno Školi za dizajn, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministru Mladenu Šarčeviću, Školskoj upravi Beograda, Gradskoj prosvetnoj inspekciji i Republičkoj prosvetnoj inspekciji prenosimo vam u celosti.

"Poštovani,

Nakon saznanja da dvoje nastavnika Škole za dizajn u Beogradu nije izabrano na konkursu za primanje u radni odnos na neodređeno, rešili smo da se na ovaj način obratimo.

Naime, nije nepoznato vama, a naročito nama na koji način su nastavnice Anđelina Marinković i Olgica Mitrović obavljale svoj posao. Među roditeljima ima nas različitih profesija i u potpunosti smo zadovoljni njihovim radom i posvećenošću deci. Imajući to u vidu, ovakva odluka nas je iznenadila i uznemirila. Da li u ovo vreme kada se promene u načinu obavljanja nastave gotovo svakodnevno menjaju zbog epidemije virusa našoj deci treba još jedan "eksperiment" promene nastavnika i odeljenskog starešine koja može samo negativno da utiče na njih.

Nastavnici rade nekoliko godina u ovoj školi i njihov rad i kompetentnost nisu dovedeni u pitnaje za to vreme, a nasuprot tome biraju se kandidati koji se konkretno u datoj situaciji još nisu ni pokazali, po kojim kriterijumima? Kojim kompetencijama?

Ovaj naš zajendički stav zasnovan je na iskustvu u saradnji sa nastavnicima, nas kao roditelja i naše dece. Stoga, molimo gore navedene organe da preispitaju zakonitost donetih odluka, a sve imajući u vidu interes naše dece, koji je ne samo pravni standard već u konkretnoj situaciji svima prioritet.

Nastavnici ispunjavaju sve zakonom propisane uslove za zasnivanje randog odnosa na neodređeno vreme, i nema mesta ovoj odluci, spremni smo da podržimo nastavnike zbog svega što čine za obrazovanje i sazrevanje naše dece.

S tom namerom vam dostavljamo ovaj dopis koji potpisuju roditelji učenika trećeg razreda ambalaže

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati