Beograd

Direktno.rs

30. 07. 2020. 12:17 36

Vesić: Oni koji neće promene ulica, ne žele jaku Srbiju!

Pred odbornicima na današnjoj sednici Skupštine Beograda, između ostalih tačaka, našao se predlog da Blagoje Jovović dobije ulicu u Beogradu. Oni koji su vršili pritisak da se ova ulica ne nazove po Blagoju Jovoviću, atentatoru na Antu Pavelića, ne žele da Srbija bude jaka - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda usvojen je predlog vlasti da Blagoje Jovović dobije ulicu u Zemunu, umesto Zagorske, dok su spomenike dobili Jovan Jovanović Zmaj i Meša Selimović, poručio je Goran Vesić.

Kako je naglasio, bivša gradska vlast je ukinula ulice sovjetskih heroja koji su oslobađali Beograd.

- Mi smo im dali ulice na Novom Beogradu, kao i Peki Dapčeviću i Koči Popoviću, zato što ne zaboravljamo našu istoriju, antifašističku tradiciju, kao ni ljude koji su nas zadužili. Priča o Blagoju Jovoviću i zameni imena ulica je u stvari ljutnja lažne elite što Srbija dobija svoj identitet i što je Srbija ponosna na sebe. U vreme prethodne gradske vlasti, od 2000. do 2013. godine, u Beogradu je promenjen naziv 1.162 ulice, a od 2013. do 2020. godine nove nazive je dobilo 76 ulica - rekao je Vesić i dodao:

- Danas na sednici Skupštine grada donosimo odluku o podizanju spomenika Milošu Crnjanskom, Meši Selimoviću i Jovanu Jovanoviću Zmaju. Dali smo imena ulica i Bati Živojinoviću, Ružici Sokić, Miodragu Petroviću Čkalji, Miloradu Mandiću Mandi, Danilu Lazoviću, Sonji Savić, Dragomiru Bojaniću Gidri, Đuzi Stojiljkoviću, Nikoli Simiću, Bori Todoroviću, Dušanu Preleviću, Miši Blamu, Lazi Ristovskom, Loli Novaković, Harisu Brkiću, Ranku Žeravici. To je naša politika, to su ljudi koji su zadužili Srbiju, svako na svoj način - kazao je Vesić.

Vesić je napomenuo da očekuje da se podigne i hajka protiv spomenika Stefanu Nemanji, jer, kako kaže, prema "njihovom mišljenju" ne sme da se podigne spomenik osnivaču srpske države.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati