Beograd

Direktno.rs

10. 07. 2020. 00:24 6

Vučkoviću se gubi trag nakon informativnog razgovora

Prema informacijama do kojih je došao portal Direktno.rs danas u 17:24 Nemanja Vučković, predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta, odveden je od strane pripadnika BIA Nikole Kravarušića na informativni razgovor u stanicu BIA u Rakovici. Povod za ovo privođenje bilo je pismo Vučkovića i najava da će se studenti priključiti večerašnjem protestu ispred Narodne Skupštine.

Nakon što je satima njegov telefon bio nedostupan, prijateljima se javio oko 20:50 i to porukom da ga pripadnici BIA vode u 29. novembar na dalje procesuiranje. Od tada je ponovo nedostupan.

Prema rečima advokata Vladimira Gajića, koji se nakon ove poruke uputio u MUP i pružio Vučkoviću pravnu pomoć, student trenutno nije u ovoj zgradi i nije poznato gde se trenutno nalazi.

Iako je proslo više od 4 sata od trenutka kada je BIA privela Vučkovića, što je zakonom garantovani rok za podizanje optužnice ili puštanje na slobodu, njegova porodica još uvek ne može da stupi u kontakt s njim.

Podsetimo, Vučković je danas priveden na informativni razgovor, nakon što je pozvao studente na večerašnji protest ispred Narodne Skupštine.

- Zgrožen sam surovim i bezobzirnim nasiljem policije i režimskih huligana nad građanima na ulicama gradova Srbije. Studenti će večeras u 19 časova, mirno sedeti ispred policijskog kordona kod Skupštine Srbije (uz poštovanje mera zaštite od Кorona virusa). Pozivamo i sve druge građane da nam se pridruže i tako postupe - naveo je Nemanja Vučković, jedan od studenata u pozivu svojim kolegama da i večeras prisustvuju protestu ispre Narodne Skupštine - napisao je Vučković u svom pozivu, a pre privođenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati