Beograd

[ Izvor: Beta ]

02. 06. 2020. 14:03 0

Prijava protiv čelnika Zvezdare zbog zloupotrebe 42,9 miliona dinara

Predsednica beogradskog odbora pokreta "Dveri" Radmila Vasić saopštila je da je taj pokret, uz podršku partnera iz Saveza za Srbiju (SZS), danas podneo krivičnu prijavu protiv odgovornih u opštini Zvezdara, zbog sticanja imovinske koristi od skoro 43 miliona dinara, na štetu građana.

- Prijavljena lica su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava sebi i trećim licima koja su takođe obuhvaćena ovom krivičnom prijavom, omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 42.916.000 dinara - rekla je Vasić.

Vasić je navela da se na osnovu zaključenih ugovora sa opštinom Zvezdara, privredno društvo "Izoteks" obavezalo na izgradnju i sanaciju puteva na teritoriji opštine Zvezdara, novac im je isplaćen, a nijedan put nije izgrađen, niti saniran prema pravilima struke i prema ugovorenim radovima.Istakla je da je ugovorom predviđeno da se na teritoriji opštine Zvezdara rade 22 lokacije, ali kada su oni pregledali dokumentaciju ispostavilo se da je realizovano, odnosno "kao izgrađeno" 14 lokacija.

- Ugovorom je prikazano da svi ti putevi u Malom i Velikom Mokrom lugu i u Mirijevu budu širine šest metara, sa veoma kvalitetnim slojevima i sa obostrano izgrađenim bankinama od po pola metra - rekla je Vasić.

Ona je navela da su rešili da to istraže jer nigde nisu pronašli da su ti putevi izgrađeni, i jedino što su zatekli na lokacijama za koje je isplaćen veliki novac, bila je šuma, kamenje, blato, voda, a uočili su i da su pristupni putevi do tih lokacija neuređeni i nepristupačni.Prema njenim rečima, funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS), koji su već četiri godine na tim mestima u opštini Zvezdara, nalaze se na izbornoj listi SNS-a.

Krivična prijava podneta je protiv predsednika opštine Zvezdara Miloša Ignjatovića, predsednika Skupštine opštine Aleksandra Erora, člana opštinskog veća zaduženog za građevinski sektor Vladana Jeremića, predsednika komisije za prijem radova Nebojše Perića, člana komisije koji je bio zadužen za praćenje i realizaciju ovog ugovora Saše Pavlovića.

Prijavom koja je podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, terete se i direktor preduzeća "Izoteks" Igor Mitrović, odgovorni rukovodilac radova predstavnik "Izoteksa" Dragan Golubović, direktorka preduzeća "Siko-Tek", koja je vodila nadzor Slađana Kovačević i nadzorni organ preduzeća "Siko-Tek" Nikola Tatalović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati