Beograd

Direktno.rs

01. 06. 2020. 06:59 6

"Beograđani opljačkani za više od milijardu evra"

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas istakao je da je počela najveća pljačka u istoriji moderne Srbije od strane vlasti, pošto su konzorcijumi tri firme na čelu sa francuskim "Suezom" dobili kredit od 290 miliona za izgradnju beogradske spalionice.

- Radi se o kreditu od EBID-a, Austrijske banke za razvoj i IFC-a. Prva odluka mene kao gradonačelnika 2008. i mog tima bila je da odbaci predlog IFC-a da se ovaj projekat i odnošenje smeća poveri stranoj firmi na koncesiju. Razvili smo sopstveni projekat, 179 miliona evra je koštao i struja koja bi se proizvodila pripadala bi Beogradu i Beograđanima - rekao je Đilas, napomenuvši da je sadašnja vlast od toga odustala, čime je nanela ogromnu štetu prestonici Srbije i stanovnicima.

- Ova vlast je angažovala strane firme i ovih 290 miliona, oni su dobili kredit upravo od IFC-a, Evropske banke za obnovu i razvoj i Razvojne banke Austrije. A Beograđani će u sledećih 30 godina za tih 290 miliona koliko sada košta spalionica platiti milijardu i 148 miliona, plus struja koja će se proizvoditi u sledećih 12 godina. Tako da iznos pljačke Beograda i Beograđana iznosi milijardu evra - napomenuo je lider SSP-a.

On je dodao da niko ne može da objasni zašto sami nismo uzeli kredit od EBRD-a, nego smo dali stranoj firmi da to uradi i da na nama zaradi milijardu evra, osim da je u pitanju kriminal.

O svemu ovome, istakao je Đilas, govorili su Nikola Jovanović i on u oktobru prošle godine i naveli da su plate u toj firmi od najniže 2.000 evra za spremačicu do 20.000 evra za direktora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati