Beograd

V. Todorović

25. 05. 2020. 17:27 6

Može li ijedna nabavka Grada da prođe bez SNS i zašto NE

Električne trotinete i usisivače koje je kupilo JKP "Gradska čistoća" za potrebe komunalaca na ulicama Beograda nabavljeni su od privilegovanih firmi, čiji pipci dosežu do firme s Kipra ili biznismena bliskih Srpskoj naprednoj stranci.

"Gradska čistoća" nabavila je 11 električnih usisivača od kompanije FPM "Agromehanika" iz Boljevca i ta "fensi" nabavka je koštala 19,8 miliona dinara, bez PDV-a. Ova firma deo je grupe u vlasništvu biznismena Zvonka Gobeljića i njegove kompanije Velkan Trading Limited, čije je sedište na Kipru.

Iz preduzeća FPM "Agromehanika" potvrdili su za Direktno.rs da prodaju električne trotinete i usisivače, ali obećani cenovnik i dokumentaciju, ipak, nismo dobili.

Prema podacima iz APR-a vlasnik ovog preduzeća je privredno društvo Extra-pet sa Vračara, a vlasnik Extra-peta je Gobeljićeva firma sa Kipra. 

Velkan Trading Limited godinama posluje i njen direktni vlasnik je biznismen Zvonko Gobeljić, poznat i po kupovini bivšeg industrijskog giganta Industrije motora Rakovica (IMR).

Podsetimo, potpredsednik Narodne stranke i gradski odbornik Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović objavio je juče na svom tviter nalogu informaciju da su trotineti kupljeni od Andrije Božovića, rođenog brata Vladimira Božovića, srpskog ambasadora u Crnoj Gori, a usisivači od Zvonka Gobeljića.

- Mi prodajemo samo automobile - rekli su nam iz firme "West truck" kada smo ih pitali za cenu trotineta.

Ova firma je poznata i po tome da je Grad Beograd kupio pet kombija od kompanije West Beocar za 12,2 miliona dinara. West Beocar je u stoprocentnom vlasništvu firme West Truck, čiji je jedini vlasnik Andrija Božović, pokazuju podaci Agencije za privredne registre. Njegov brat je i visokopozicionirani član SNS.

- Sramota da samo privilegovane firme dobijaju poslove od grada, i to poslove čija je celishodnost upitna - kaže za Direktno.rs Jovanović. 

Podsetimo, radnici JKP "Gradska čistoća" voziće se na električnim trotinetima koji su opremljeni kantama i opremom za čišćenje. Pored 12 električnih trotineta, iz gradskog budžeta nabavljeno je još 11 električnih usisivača, koji bi, kako kažu iz "Gradske čistoće", radnicima trebalo da omoguće brže i efikasnije obavljanje posla u pešačkoj zoni. Uz to, dobili su i nove uniforme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati