Beograd

Direktno.rs

02. 04. 2020. 12:48 0

"Ne svađajte Srbiju sa svetom sumanutim nastupima"

Predsednik opštine Stari grad izdao je saopštenje u kojem se navodi da opština na čijem je čelu nije dala saglasnost koju je Vlada Republike Srbije tražila za zaključak o centralizovanju informisanja.

Navodi se da su razlozi za ovakav stav "potreba građana da informacije dobijaju od lokalnih samouprava sa kojima su u stalnom kontaktu preko volonterskih servisa, interes javnosti da se u uslovima konfuznih i često konradiktornih informacija koji dolaze od predstavnika vlasti informiše iz nezavisnih izvora, pravo novinara da bez ograničenja profesionalno obavljaju svoj posao i mogućnost zloupotrebe koja je eskalirala hapšenjem novinarke Ane Lalić".

- Poslednje najave Ane Brnabić da će sporan zaključak koji je Vlada donela povući dokazuje da u Vladi Republike Srbije vlada konfuzija koja ugrožava normalno funkcionisanje društva - piše u saopštenju predsednika beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dodaje se da građani Srbije prolaze kroz težak period, te da njihovi članovi porodica, komšije, prijatelji umiru od virusa koji je pogodio ceo svet.

- U takvim uslovima građani se suočavaju sa raznim strahovima. Vladine “piši-briši” zaključke, vikanje na građane što ne poštuju mere socijalnog distanciranja, nakon što su najviši predstavnici vlasti ismevali opasnost od virusa, kao i svađanje sa predstavnicma EU nikako ne pomaže.

Bastać je potom imao poruku za predsednicu Vlade Anu Brnabić.

- Zato, gospođo Brnabić, prekinite sa sumanutim nastupima u javnosti, zaustavite trošenje budžetskog novca na merenje rejtinga Aleksandra Vulina, dogovorite se sa ministarkom Mihajlović i donesite uredbu vezanu za gradilišta koja nisu zatvorena i na kojima ljudi rade bez zaštitne opreme, nađite mehanizam kako da garantujete jednom roditelju da neće ostati bez posla, ako je ostao kod kuće jer čuva dete, vidite sa ministrom Šarčevićem da pedagoški asistenti naprave sadržaj za decu u stanju autizma kako bi im pokazali da smo kao društvo spremni da vodimo računa o svoj našoj deci. To vam je posao, a ne da sami sebe hvalite i svađate Srbiju sa ostatkom kontineta na kome živimo, tvrdeći da smo najbolji u ovoj katastrofi koja je pogodila svet - istakao je Bastać.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati