Beograd

M. Ž.

27. 03. 2020. 10:52 2

KAKAV SMO NAROD? Maske na pijacama za 100 dinara!

U doba koronavirusa, koji iz dana u dan sve više savladava našu zemlju i stanovništvo, mnogi žele da kao u ratnim vremenima profitiraju preprodajom raznih proizvoda. Danima kruži priča, a i na društvenim mrežama pojavile su se informacije da se na mnogim pijacama prodaju maske za lice za koje se veruje da štite od virusa.

Već prvog dana, kada se korona pojavila u našoj zemlji, mnogi su panično počeli da kupuju dezinfekciona sredstva, maske, rastvore, lekove, a apoteke su vrlo brzo ostale bez najtraženijih artikala. 

Od početka se sumnjalo da će pojedini, poput onih zlih vremena iz 90-tih, profitirati na tuđoj muci, a da će zaista tako i biti potvrđuju i saznanja od prodaji hirurskih maski na pijacama.

Prema našim saznanjima, maske se potajno prodaju na tezgama, a oni koji u datom momentu budu imali sreće da nalete na dragocenu zaštitu, iskeširaće 100 dinara za komad.

Maske su se, prema pojedinim informacijama i pisanju medija, prodavale i pre 10 dana na beogradskim pijacama, samo što su tada koštale 250 dinara.

I dok apoteke kubure sa nestašicom maski i dezinfekcionih sredstava, kontroverzni preprodavci našli su način da zarade, a pravo pitanje je kako država, komunalni organi i inspekcija dozvoljavaju ovako nešto i da li proveravaju ko i šta prodaje na tezgama.

Poznato je da je komunalna milicija rigorozna prema starijima, kažnjavaju ih i ne dozvoljavaju im da prodaju nekoliko komada jaja, ubranog cveća ili staru garderobu kako bi zaradili barem za dnevne obroke.

Da li ovog puta zaista ne znaju da se maske prodaju na pijacama ili jednostavno "ne žele da se mešaju u svoj posao"? A, i te kako bi trebalo. Barem i situaciji kada građani ne mogu da dođu do maski na mestima gde bi one zaista trebalo da se prodaju.

Ovako, scenario sa maskama liči na onaj iz 90-tih iz perioda sankcija i ratnih vremena kada su mnogi na ilegalan način preprodavali ulje, brašno, šećer i ostale prehrambene proizvode, namirnice i svakodnevne potrepštine i na tome debelo zarađivali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati