Beograd

M. Ž.

23. 03. 2020. 15:17 7

HAOS U GSP Vozače bez maski i rukavica šalju na ulice

Ogorčeni vozači GSP-a javili su se redakciji Direktno.rs sa informacijama da uprkos tome što vlada epidemija koronavirusa i sve veći broj u Srbiji oboljeva, oni nezaštićeni, bez maski i rukavica obavljaju poslove, a dok traje preuzimanje smene, dešava se i da čak 200 radnika na 50 metara kvadratnih jedni drugima "duvaju u vrat".

- Na prostoru od nekih 50 kvadratnih metara stoji između 150 i 200 ljudi. Na prigovor dežurnom dispečeru da je to nedopustivo i da jednostavno zakon to ne dozvoljava, čovek je slegao ramenima. Razumem ga, nije kriv, samo deli kartice za autobuse. Nemamo ni zaštitne maske, ni rukavice. Apsolutno nikakva zaštita. Iz nekih drugih pogona su prostrujale informacije da je nekoliko naših kolega zaražen virusom Covid-19. Upozorio sam rukovodioce, koji su rekli da će rešiti problem. Videćemo da li će da ispoštuju. Nekoliko nas je odbilo da vozi u takvim uslovima, ali je većina njih saglo glavu, uzeli knjižice i započeli sa poslom - rekao je jedan od vozača GSP-a za Direktno.rs, koji je želeo da ostane anoniman.

Linije gradskog sabraćaja zbog vanrednog stanja i policijskog časa radi u izmenjenom režimu, a naš sagovornik opisao je kako sve to funkcioniše.

- Vrše fuziju dve ili tri linije koje dele delimično ili celu trasu, pa onda naprave neku hibridnu liniju koja ide negde, niko ne zna gde. Bukvalno idu po dva autobusa koja u isto vreme kreću. Informacije su različite, neki kažu da su vozili prazni, dok drugi tvrde da je bilo dosta putnika - navodi izvor.

Za to što su vozači nezaštićeni, ističe radnik, najviše je odgovoran generalni direktor sa izvršnim direktorima koji slepo izvršavaju naloge Skupštine Grada Beograda, da bi svoje karijerno i političko delovanje podigli na viši nivo. Organizacija je, dodaje, najblaže rečeno konfuzna.

- Vozači trenutno ne znaju u kakvom su statusu. Svi sedimo sa službenim telefonima i čekamo da li će nas obavestiti da li sutra radimo ili ne. To traje od uvođenja vanrednog stanja, pogotovo sada. Bukvalno odluke menjaju iz sata u sat. Totalna konfuzija. Više od 20 godina sam u GSP-u, ovakva neorganizacija nije bila ni za vreme bombardovanja 1999. godine - zaključio je sagovornik Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati