Beograd

[ Izvor: N1 ]

29. 02. 2020. 20:52 0

Biciklisti na pola sata blokirali Karađorđevu ulicu

Grupa od 150 bicklista blokirala je danas Karađorđevu ulicu na pola sata protestujući zbog toga što biciklistička staza kod Brankovog mosta i Beton hale nije prohodna zbog rekonstrukcije šetališta.

Biciklisti su se u više navrata obraćali nadležnim Sekretarijatima i inspekcijama, ali su samo od Sekretarijata za saobraćaj dobili zvaničan odgovor da nije izdato rešenje za izmenu režima i zatvaranje biciklističke staze na predmetnoj deonici, saopštilo je udruženje Ulice za bicikliste.

 

- Dodatnu sumnju u to da stvari nisu baš čiste sa ovom rekonstrukcijom šetališta kod Beton hale i Brankovog mosta izaziva i to što je tabla sa građevinskom dozvolom postavljena tek nedavno, a pretraga po građevinskoj dozvoli ukazuje da je ista izdata za rekonstrukciju Karađorđeve ulice, a ne i šetališta, što se vidi i po parcelama koje se izlistaju prilikom pretrage na internetu - dodaje se.

Biciklisti očekuju da nadležni što pre reše ovaj problem i da se gradilište zaobiđe alternativnom biciklističkom stazom, naveli su, jer nju koriste desetine hiljada Beograđana i Beograđanki, a "proleće je već na vratima".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati