Beograd

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

15. 01. 2020. 18:23 0

Linije gradskog prevoza konačno dostupne na Google Mapama

Linije gradskog prevoza u okviru aplikacije Google Maps konačno su dostupne i Beograđanima, koji sada mogu iz Servis Google Transit mogu da dobiju informacije kako da dođu do željene destinacije.

Naime, ova usluga funkcioniše tako što kada ukucate željenu destinaciju na mapi dobijete grafički prikaz iscrtane rute, uz broj linije gradskog prevoza, vreme za koje vozilo dolazi na najbliže stajalište, kao i cenu karte.

Glavni pokrovitelj ovog projekta je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), koji je omogućio pripremu projekta i funkcionisanje kompletnog sistema u Beogradu, kao i u još pet gradova u Srbiji.Bazom podataka koju koristi Google Transit rukovodi kompanija “Apeks“, čiji predstavnik Sava Terzić, koji je u razgovoru za N1 rekao da servis u početnoj fazi omogućava pregled linija gradskog prevoza i stajališta na njima.

- U Beogradu dnevno saobraća u proseku između 1.200 i 1.300 vozila javnog gradskog prevoza, koja imaju instaliranu opremu koja svakodnevno šalje detaljne podatke o kretanju vozila. Sve te podatke stavili smo na raspolaganje kompaniji Google, koja ima svoje alate pomoću kojih kontroliše kako će to da funkcioniše. Ti podaci podrazumevaju informacije o svakoj liniji u oba smera, uz veliki broj GPS koordinata jer u gradu postoji oko 4.000 stajališta, od kojih je 1.200 u užem gradskom jezgru - napomenuo je Terzić.

Prema njegovim rečima, novom Google uslugom biće obuhvaćen i sistem gradske železnice.

Servis Google Transit moguće je koristiti na Google Maps aplikaciji za iOS i Android operativne sisteme, kao i na računaru.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati