Život

Direktno.rs

27. 08. 2024. 12:44 0

Ženska mreža SSP: Nema političke volje za rešavanje rodne ravnopravnosti u Srbiji

"Maja Gojković je izjavom da je položaj žena u društvu u uzlaznoj putanji uvredila sve one koji su poznavali i voleli 28 žena žrtava femicida u prošloj godini, kao i više od 400 dece koja su u poslednjih deset godina ostala bez majki u porodičnom nasilju", rekla je Ferida Čustović, predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"To što, da bi dokazala svoju lažnu tvrdnju, navodi učešće žena u politici samo pokazuje koliko su naprednjaci izgubili vezu sa stvarnošću, jer je svakom dobronamernom čoveku jasno da položaj povlašćene političke elite nije i ne može da se poredi sa beznađem žena koje trpe nasilje, teže dobijaju posao i manje su plaćene od muškaraca na istom radnom mestu".

"Tema rodne ravnopravnosti u Srbiji često se koristi samo kao način da se popuni prostor na raznim panelima, iako je svima jasno da posle 12 godina vlasti Vučićev režim nije uradio ništa kako bi promenio položaj žena u društvu. Preduslov rešenja problema nasilja, kao i svih drugih pitanja rodne nejednakosti u Srbiji, je smena režima koji je zasnovan na agresiji i nasilju", zaključuje Čustović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati