Život

Direktno.rs

13. 03. 2024. 16:03 2

"Angelina": Fondacija u spomen na žrtve masovnih ubistava u maju

U spomen na devojčicu Angelinu Aćimović i ostale žrtve masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u selima kod Mladenovca 3. i 4. maja prošle godine, porodica Aćimović je osnovala fondaciju koja će nositi njeno ime "Angelina".

Otac Anđelko Aćimović objanio je da je cilj fondacije da deca "odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila" i podrška porodicama, koje su takođe pretrpele te tragične gubitke.

U današnjem saopštenju se navodi da će rad fondacije "Angelina" biti usmeren na čuvanje uspomene na žrtve i prevenciju takvih ubistava, na čemu će se raditi kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže.

Najavljeno je da je 17 poznatih dizajnera radilo na izradi haljina po Angelininim skicama koje će od 18. marta radi prodaje biti izložene u poslovnom delu šoping-zone Sava Centra, a novac od eventalne prodaje biće usmeren radu fondacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati