Život

Direktno.rs

24. 02. 2024. 09:12 5

"Gospodo iz vlasti, ne čujete vapaj roditelja dece sa smetnjama"

Gospodo i gospođe iz Srpske napredne stranke, ne verujem da pratite jer ste već pokazali da vas ne zanima, pa bih da vam prenesem da veliki broj roditelja dece sa smetnjama, danima već svakodnevno po društvenim mrežama objavljuje snimke svoje dece uz apel da ih neko čuje i podrži u zahtevu donošenja zakona Roditelj - negovatelj - izjavila je Irena Živković, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

- Preko društvenih mreža dele svoju najveću bol, svoju tugu, svoj strah, svoj umor, svoju bezizlaznost i nemoć zato što ih je država ostavila same bez dovoljne pomoći i podrške.

Oni nemaju sistemsku i stalnu podršku za svoju decu: nema dovoljno logopeda, defektologa, psihologa, psihijatara, nema dovoljno boravaka, nema pedagoških asistenata, personalnih asistenata, nemaju prava i pravovremena usmerenja, ali nemaju ni za sebe ni psihološku ni finansijsku podršku.

Gospodo i gospođe iz Srpske napredne stranke, predala vam je Stranka slobode i pravde predlog ovog zakona, koji bi mogao da reši bar deo problema ovih porodica, ostavljenih na milost i nemilost njihovih teških života. Taj predlog još uvek nije stigao do Dnevnog reda Skupštine RS. Sve je bilo bitnije od pomoći, odgovorno tvrdim, najugroženije grupacije ljudi u Srbiji.

Ovaj zakon postoji svuda u okruženju i predstavlja minimum onoga što je ovim roditeljima potrebno. Po njemu bi dobili nadoknadu u visini republičkog minimalca i radni staž i time se bar u nekoj od tih porodica ne bi spojili bolest i siromaštvo. Mi, gospodo i gospođe, nećemo odustati od ovog zakona, a na moju radost i sami roditelji i dalje nalaze u sebi snagu da se bore. Kao jedna od njih, a sada i kao narodni poslanik, neću vam dati mira dok ne date ovim ljudima ono što im pripada. Njihova prava su obaveza države - izjavila je Irena Živković, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati