Život

Direktno.rs

15. 03. 2023. 10:27 0

Sergej ne priča, ne hoda, ne sedi... Treba mu naša pomoć

Sergej Andrejević je rođen 26. juna 2015. u Beogradu. Porođaj sa Sergejem je bio težak i postoji indicija da postoji pretrpljena trauma i hipoksija, koja nije zvanično dokazana.

Sa mesec dana mu je dijagnostikovan enterovirusni meningoencefalitis, ali je ta dijagnoza kasnije poništena. Sve u svemu, ono sto se dogodilo, ostavilo je trajne posledice.

Sve ove godine njegova porodica traga za uzrokom i adekvatnom terapijom. Trenutna dijagnoza se vodi kao encefalopatija i fokalna epilepsija, a od nedavno i cerebralna folatna deficijencija oko koje se ne slažu svi lekari, tako da je i tu podeljeno mišljenje. Ne može da priča, ne hoda, ne sedi, ne pruža ruke, stao mu je rast zuba, do skoro nije imao ni emotivnu reakciju, nije se smejao, a ni plakao.

Zahvaljujući svim dobrim ljudima, Sergejeva porodica je uspela da pomogne detetu da prebrodi najteže stanje, a sada je na putu da se Sergej reši gastrostome, da se izbori sa epilepsijom i drugim brojnim problemima.
Novac trenutno sakupljaju za put u Rusiju, dijagnostiku i tretmane na određenoj klinici.

Rehabilitacija se nastavlja po posebnom BDA programu koji je dugotrajan, celodnevan i zahteva dosta finansija. Za Sergeja je jako važno da se program nastavi, jer usled mirovanja i ležanja može doći do propadanja mišica i organa jer mu je dijagnostikovan i hiperelastični sindrom, odnosno slabo vezivno tkivo.

- Borba za Sergejev napredak se nastavlja kako bi izvukli maksimum uz pomoć terapija, naučili ga da koristi ruke, da sedi i puzi. Sredstva su potrebna za tretmane, laboratorijske analize, BDA obuku, konsultacije, fizikalne terapije, logopedske tretmane, ortopedska pomagala, suplemente i lekove. Svim srcem za Sergeja! - navela je porodica ovog mališana.

Svi koji su u mogućnosti, Sergeju mogu pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke 109 na 3800
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001579457-31
Uplatom na devizni račun: 160-6000001620654-18
IBAN: RS35160600000162065418
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom putem Paypala na linku: Paypal
Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati